"Ciutadans (C´s) vetllarà perquè els cossos policials puguin fer el seu treball amb plena seguretat i garanties". Així ho ha dit el diputat de C´s Jean Castel després de visitar la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres per obtenir informació sobre el tiroteig del Barri de Sant Joan. I ha afegit que "C´s treballarà per dotar d'un millor nombre d'efectius i de material de qualitat als nostres cossos policials".

Acompanyat pels regidors de Ciutadans a Figueres, Héctor Amelló i Toni Pérez, Castel ha assegurat que "visitar les àrees Bàsiques Policials és l'única forma de conèixer les diferents realitats i situacions dels ciutadans", i ha posat com a exemple "la deterioració i caducitat de molts dels elements que componen l'equipament que fa servir el cos dels Mossos d´Esquadra a Figueres".Per això, ha instat a la resta de formacions polítiques a que "prenguin exemple".

Els representants de C´s a Girona s'han reunit també amb la Federació d'Associacions de Veïns de Figueres i del Barri de Sant Joan per "conèixer la seva realitat i abordar les diferents manques i necessitats que ve arrossegant el barri des de fa anys". En aquest sentit, el portaveu de C´s a Figueres, Héctor Amello, ha assegurat que "C´s Figueres treballarà perquè el Pla de Barri sigui recolzat amb una corresponent partida pressupostària que garanteixi un futur de millora, adequació i dignificació d'aquest barri".