Els mossos han interceptat un autocar que circulava per l'autopista AP-7 arrossegant un remolc amb 3 tones i mitja de sobrepès. Una patrulla de trànsit va veure el bus a l'alçada de la Jonquera. El vehicle, on hi viatjaven 46 passatgers, cobria la ruta regular entre Bèlgica i el Marroc, i portava enganxat un remolc amb un excés de pes evident. Els mossos van aturar l'autocar i el van conduir fins a una bàscula autoritzada. La lectura no va deixar lloc al dubte: el pes del remolc duplicava el màxim permès. A més, els agents també van veure que els dos conductors, que s'anaven alternant al volant, havien conduït més hores de les permeses (reduint els descansos diaris reglamentaris). Per això, van immobilitzar l'autocar a Girona fins que la companyia no va haver abonat 6.000 euros, va posar un conductor substitut i va repartir l'excés de càrrega en dues furgonetes.

Els fets van tenir lloc la tarda del passat 15 de març. Una patrulla de trànsit dels mossos va veure l'autocar circulant en sentit sud per l'autopista AP-7. El vehicle els va passar per davant a l'alçada del quilòmetre 6,5 i, de seguida, els dos agents van veure com el remolc que arrossegava el bus portava un excés evident de càrrega.

Per això, la patrulla va aturar l'autocar, que cobreix una línia regular entre Bèlgica i el Marroc. Els agents van identificar-ne el conductor, un home de procedència marroquina, i van guiar el vehicle fins a una bàscula autoritzada. Quan van pesar el remolc, el resultat no va deixar lloc al dubte. La lectura va donar 7,18 tones, més del doble del màxim legal permès (que en aquest cas era de 3 tones i mitja).

Els agents van denunciar el conductor per circular amb excés de càrrega. Però les infraccions no es van acabar aquí. Quan van mirar la documentació de l'autocar, els mossos van veure que tant el conductor com el seu substitut havien reduït els descansos diaris reglamentaris. Per això, van imposar una altra denúncia (en aquest cas, a tots dos).

Els Mossos d'Esquadra van traslladar l'autocar, on hi viatjaven 46 passatgers, fins a l'estació d'autobusos de Girona. Allà, el van immobilitzar fins que la companyia no va resoldre la situació. L'empresa propietària de l'autocar va haver de pagar 6.000 euros en concepte de denúncies, posar un conductor substitut i contractar dues furgonetes perquè transportessin l'excés de càrrega.