21 de març de 2016
21.03.2016
40 Años
40 Años
Tragèdia a l'AP-7

Els forenses treballen per identificar les 13 víctimes amb l'ajuda dels seus familiars

Tenen en compte el resultat de l'autòpsia, el reconeixement ocular i la informació que aporten els seus parents

21.03.2016 | 07:27
El tanatori de Jesús, a Tortosa.

'equip forense del Departament de Justícia treballa per identificar les 13 víctimes de l'accident d'autocar de l'AP-7 a Freginals amb l'ajuda dels seus familiars, que han començat a arribar al Tanatori de Tortosa-Jesús aquest diumenge al vespre. Els facultatius tenen en compte el resultat de les autòpsies, que han acabat a les vuit de la tarda; el reconeixement ocular, i la informació que puguin aportar els parents com radiografies, empremtes dactilars o mostres d´ADN. Segons el Departament de Justícia, els cossos es podran entregar a les famílies quan estiguin identificats i la jutgessa ho hagi autoritzat.

A partir d´aquest dilluns, els Mossos i l´equip forense s´entrevistaran amb els familiars de les víctimes a mesura que arribin des dels diferents països de procedència fins al Tanatori de Tortosa-Jesús. Per identificar les estudiants finades, el Departament de Justícia ha activat un equip forense format per disset professionals de les Terres de l´Ebre, Tarragona i Barcelona. Dos dels facultatius que s´hi han desplaçat són experts en catàstrofes, especialistes en odontologia i en identificació de víctimes mortals i l'equip està coordinat pel director de l´Institut de Medicina Legal i Forense.

Paral·lelament, Justícia ha posat un equip de psicòlegs i treballadors socials de l´Oficina d´Atenció a la Víctima a la disposició del SEM. Aquests experts podran donar suport a les víctimes i als familiars al Tanatori de Tortosa-Jesús, als jutjats i a l´hotel on s´allotgen els supervivents que no requereixen atenció hospitalària.

A més, al Tanatori i als jutjats també hi haurà deu intèrprets del Departament de Justícia capaços de traduir en anglès, francès, italià, alemany i neerlandès. D´una banda, aquests intèrprets assistiran les víctimes i els familiars en el reconeixement dels cadàvers. Per l´altra, estaran a la disposició dels afectats que vulguin agilitzar tots els tràmits judicials vinculats a l´accident, com l´opció de formar part del procediment i reclamar les indemnitzacions legals que els puguin correspondre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook