El regidor de Roses Carles Pàramo es va veure sorprès dilluns pels avisos al telèfon mòbil de tres reintegraments des de Corea del Sud. Fins a 1,2 milions en la moneda del país li van retirar de la targeta, el que equivaldria a uns nou-cents euros. La targeta li hauria estat clonada des d´algun caixer o des d´internet.

Pàramo estava a punt d´entrar al ple extraordinari que se celebrava per signar el conveni del Royal Marine quan va rebre al mòbil tres avisos de La Caixa. «Just veig en aquell moment que em diuen benvingut a Corea del Sud i on surten tres reintegraments», explica Pàramo.

Les quantitats 300.000, 700.000 i 100.000 van alarmar-lo i va donar avís que esperessin cinc minuts a començar que tenia un problema. Poc després va poder incorporar-se. El regidor ha explicat que va trucar a l´entitat bancària on va confirmar que era un cas fraudulent i va procedir a bloquejar la targeta, que serà substituïda per una de nova. Els diners li han retirat del compte. En tractar-se d´una moneda que no coneixia no sabia exactament les quantitat, que eren xifres molt elevades. Al canvi es tractaria dels poc més de nou-cents euros. Pàramo va presentar més tard una denúncia als Mossos que el van informar que probablement li haurien clonat des d´un caixer o bé agafat les dades en algun moviment per internet.

El regidor explica que els darrers moviments els hauria fet durant un viatge recent a Viena. Allà només va treure en una ocasió des del caixer però va comprar entrades per anar a concerts, va pagar en restaurants i també va comprar un bitllet del TAV per tornar de Barcelona. Però no ho sabrà del cert fins que els Mossos d´Esquadran esbrinin d´on ha procedit el frau.