Els Agents Rurals han intensificat els controls contra la circulació amb vehicles motoritzats per camins dels municipis inclosos dins el consorci Salines Bassegoda. En tres setmanes de controls, han interceptat i denunciar fins a quinze motoristes que circulaven per camins no autoritzats al terme municipal de Darnius. Els controls s'han intensificat arran de les queixes rebudes per part d'entitats locals, propietaris de finques particulars, associacions excursionistes i ciclistes a diversos municipis de la comarca. La normativa vigent prohibeix la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes forestals i per vies amb prohibició explícita de circulació.

Els controls s'han intensificat arran de les queixes que els Agents Rurals han rebut per part d'entitats locals, propietaris de finques particulars, associacions excursionistes i ciclistes als municipis d'Agullana, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure d'Empordà, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilanant i la Vajol.

Els agents han reforçat en diverses zones les actuacions consistents en localitzar i seguir vials amb evidències d'haver estat utilitzats per vehicles de motor de manera irregular, principalment corriols o senders de muntanya només aptes per a vianants o bicicletes.

La normativa vigent de regulació de l'accés motoritzat al medi natural prohibeix, entre altres supòsits, la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes forestals i per vies amb prohibició explícita de circular-hi, que es troben degudament senyalitzades.

15 motoristes en tres setmanes

Els Agents van interceptar el 19 de febrer els conductors de tres motocicletes tipus enduro circulant per un corriol de muntanya al paratge Can Palau, dins el terme municipal de Darnius. En el mateix terme municipal, el 23 de febrer, al paratge Font de la Deu, van aturar dos motoristes que circulaven per un corriol. A tots els van denunciar per infringir la normativa.

Aquest mes de març han interceptat un grup de cinc motocicletes tipus enduro circulant camp a través a Sant Esteve del Llop, també a Darnius, i van aixecar cinc actes de denúncia d'accés motoritzat al medi natural.

El dijous 3 de març els Agents Rurals, conjuntament amb Mossos d'Esquadra, van interceptar un grup de cinc motocicletes tipus enduro circulant per un corriol de muntanya al serrat del Sentinella, Darnius. Els Agents Rurals van fer cinc actes de denúncia d'accés motoritzat al medi natural i els Mossos d'Esquadra, quatre denúncies per no portar visible la placa de matrícula. També van denunciar un menor d'edat per circular per la via pública sense disposar de cap tipus d'autorització.

A més, un total de 24 agents rurals es van mobilitzar el diumenge 28 de febrer, que és el dia amb més freqüentació de motoristes, per dur a terme un dispositiu especial de vigilància al massís de les Gavarres, a les comarques del Baix Empordà i Gironès.

Els controls es van desenvolupar al llarg d'un total de nou punts de control distribuïts dins els espais del massís. Les actuacions, que van tenir el suport del cos de Mossos d'Esquadra, es van dirigir al control dels vehicles de motor que circulen pel medi natural, prioritzant les inspeccions en els camins no transitables i zones fora pista. El dispositiu va acabar amb dos vehicles immobilitzats i van interposar quatre denúncies per circular per vials prohibits.