Uns 30 veïns del carrer Aiguafina i de la urbanització Selva Brava de Llagostera, al Gironès, s´han concentrat pacíficament aquest migdia davant la casa on el divendres passat un veí de Llagostera de 63 anys va resultar malferit després de ser atacat per dos gossos de la raça pitbull. Els veïns s´han mobilitzat en conèixer que ahir els gossos van ser retornats a casa de la seva propietària. Una decisió que rebutgen frontalment i reclamen que se´ls torni a portar a la protectora de Figueres fins que el jutge decideixi el seu futur. "No ho entenem, tenim por escènica de sortir al carrer, aquí viu gent gran i criatures; els gossos poden atacar a qualsevol altra persona", ha explicat Christian Olivé, gendre de la víctima. Segons el que ha comentat, els propietaris dels animals han decidit marxar del barri. "Per molt que se´n vagin, els gossos aniran amb ells i poden provocar algun problema més allà on vagin", ha insistit.

Els fets es remunten al passat divendres quan l´home, veí de Llagostera, va patir ferides de gravetat al cap i en un braç en ser atacat per dos gossos de raça pitbull. Els dos animals, un mascle i una femella, viuen en una parcel·la situada al número 15 del carrer Aiguafina. Al migdia, la víctima - propietària de la parcel·la situada al costat d´on viuen els animals- va sortir de casa seva per anar a comprar al poble. Segons va explicar aquell dia el gendre de la víctima, Christian Olivé, la propietària dels gossos li va demanar ajuda perquè no podia obrir la porta de casa seva.

Va ser llavors quan l´home de 63 anys es apropar al terreny i els gossos, de sobte, van empènyer la porta i se li van abraonar a sobre causant-li ferides de gravetat al cap i al braç. "Va estar a punt de morir, li van mossegar la cara i el cap, atacant les orelles i un braç. Sort d´un jove que hi havia allà que va ser l´únic que no va tenir por i va poder treure els gossos de sobre del meu sogre", ha explicat. Els pitbulls també van mossegar a la seva propietària quan intentar ajudar a la víctima.

Els dos gossos van ser enviats a la protectora d´animals de Figueres però ahir al migdia, 24 hores després de l´incident, van ser retornats a la seva propietària. En principi, tal i com ha detallat l´alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, els animals han d´estar a dins de la casa o, en cas que surtin al patí, només ho poden fer lligats i amb morrió.

Una decisió que ha encès els ànims dels veïns que no volen veure els animals pel barri. "Ens hem posat molt nerviosos, aquí hi ha gent gran i criatures, és un perill", ha explicat Olivé. Per això, aquest migdia, de dotze a una, han fet una concentració pacífica davant de la casa on van succeir els fets. Segons la Policia Local de Llagostera s´han aplegat una trentena de persones, una cinquantena segons els organitzadors. Tots ells eren veïns del carrer o de la urbanització Selva Brava.

"Si es tenen que sacrificar que així sigui, no podem tenir gossos perillosos pel carrer. La gent té por escènic, no vol sortir a l´aire lliure. Què esperem? Que algú mori perquè es faci alguna cosa amb els gossos?", s´ha qüestionat Olivé. Els veïns demanen que els pitbulls siguin traslladats de nou a la protectora d´animals de Figueres fins que el jutge decideixi què s´ha de fer. A més, el gendre ha subratllat que aquesta no és la primera vegada que els animals ataquen una persona. Segons han descobert, ara fa tres mesos una persona també va interposar una denúncia contra els mateixos animals però es va acabar arxivant. D´altra banda, alguns veïns de la zona també s´havien queixat perquè els gossos bordaven en excés. "La persona que va ser atacada ha vingut avui a la mobilització i s´ha quedat parada al veure que encara no s´havia fet res", ha explicat el gendre.

En principi, aquesta setmana, la família de la víctima es posaran en contacte amb el seu advocat per iniciar tots els tràmits judicials i presentar una denúncia pels fets. Segons ha comentat Olivé, la propietària dels animals - que està de lloguer- els ha explicat que volen marxar del barri. "Diuen que ho fan per por, por de què? Som nosaltres els que estem atemorits", ha comentat el gendre. A més, ha lamentat que vagin on vagin s´emportaran els dos pitbulls, que poden generar més problemes allà on s´instal·lin. En aquest sentit, Olivé ha remarcat que la veritable propietària dels dos pitbulls és una jove de 22 anys que no disposa de la llicència necessària per tenir gossos tipificats com a potencialment perillosos. La víctima continua ingressada en estat greu a l´Hospital Josep Trueta de Girona on ha estat intervinguda de les mossegades que havia rebut al braç.