16 de febrer de 2016
16.02.2016
Cops molt forts

La tramuntana trenca un vitrall de l'altar dels Dolors de l'església de Peralada

La peça pertany a l'altar dels Dolors de l'església de Sant Martí

16.02.2016 | 17:26
La tramuntana trenca un vitrall de l'altar dels Dolors de l'església de Peralada
El vitrall esmicolat dins de l´església.

La forta tramuntana que bufa aquest dimarts a l'Alt Empordà ha provocat un incident important a Peralada. Segons a informat l'alcalde de la localitat, Pere Torrent, el vent ha fet caure un vitrall de l'altar dels Dolors, de l'església de Sant Martí. La peça ha caigut a terra i ha quedat completament esmicolada.

El Servei Català de Trànsit recomana que se circuli amb precaució a tota la traça de l'N-260 des de Portbou fins a Crespià (Pla de l'Estany), a conseqüència de les fortes ratxes de vent. I és que la tramuntanada es deixa sentir a les zones muntanyoses, però també a la plana. A Espolla, per exemple, en les últimes hores s'han registrat cops de 125 km/h i a Darnius, de 108.

El fort vent ha deixat més incidències, com ara caigudes d'arbres. A Sant Climent Sescebes, però, una ràfega es va endur bona part del sostre del parc de Bombers voluntaris que hi ha al poble. El parc, situat en ple nucli urbà, és un edifici petit d'uns 70 metres quadrats, bona part dels quals els ocupa el garatge (per a un sol camió).

El parc té un annex, on hi ha una cuina i una zona de descans amb dos llits. Tota l'habitació i part de la cuina, però, a hores d'ara es troben a la intempèrie. I és que la tramuntana va aixecar part de les planxes d'alumini i aïllant del sostre i se les va endur. La violència del cop de vent va esquerdar la paret, va trencar teules i va desencaixar l'aparell d'aire condicionat (que es troba fixat a la façana, just al lloc on abans hi havia les planxes).

Fixades amb cordes i serjants

Els Bombers van arraconar els armaris i material que guardaven a l'habitació a la zona de la cuina, on part del sostre va resistir. Per evitar que la tramuntana continués arrossegant les planxes que encara hi queden, les han fixades amb cordes i serjants.

L'alcaldessa, Olga Carbonell, explica que el parc, que acull una vintena de Bombers voluntaris, ha quedat inservible i s'ha de tancar. "No reuneix cap mesura de seguretat", indica Carbonell. L'alcaldessa lamenta que el parc de Sant Climent fa temps que espera millores i que, de fet, "està catalogat com el pitjor de Catalunya pel què fa a l'estat de les instal·lacions".

Ara, Olga Carbonell explica que el que va passar ahir evidencia les mancances que viu el parc. "Fa temps que estem reclamant, gairebé diria que suplicant, que Interior ens ajudi per condicionar un altre local municipal on ubicar-lo", diu l'alcaldessa. El nou parc, de fet, ja té emplaçament: se situarà en una part de l'antiga cooperativa.

"Però per condicionar-lo ens fa falta una inversió mínima que no arriba; més o menys, estem parlant d'uns 20.000 euros", precisa. L'alcaldessa explica que ja havien abordat la problemàtica directament amb el director dels serveis territorials, Albert Ballesta, que s'hi havia compromès, però que el seu nomenament com a alcalde de Girona ha deixat les converses a l'aire. "Sant Climent Sescebes és un punt neuràlgic per donar cobertura als pobles de la rodalia; creiem que la continuïtat del parc de Bombers és imprescindible, però aquest ara l'hem de tancar", lamenta Carbonell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook