El jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona ha dictat aquest dissabte a la nit llibertat provisional amb càrrecs per l'exprofessor d'educació física del col·legi Maristes de Barcelona denunciat per diversos abusos sexuals. Com a mesures cautelars, el jutge Miguel Ángel Tabares Cabezón li ha prohibit la sortida del territori espanyol, li ha retirat el passaport, ha acordat que comparegui setmanalment a comissaria i li ha vetat realitzar activitats educatives, culturals, recreatives o de qualsevol altre tipus amb menors. L'inculpat ha declarat aquest dissabte en condició d'imputat, assistit per un advocat d'ofici, després de ser reconegut per un forense. A la interlocutòria, Tabares Cabezón justifica que l'ha deixat en llibertat perquè no té antecedents penals ni policials i perquè, des que hi va haver la primera denúncia, l'acusat ha col·laborat amb la justícia.

L'exprofessor ha estat detingut des d'aquest dissabte al matí, fins que han declarat com a testimonis els periodistes del diari 'El Periódico' a qui ahir va confessar la seva culpabilitat.

El jutge volia aclarir amb els periodistes què els havia explicat l'acusat, ja que Benítez ha respost amb molt poca concreció les preguntes del magistrat. A més, volia saber si quan va dir, en declaracions a 'El Periódico, que "intentaria estar il·localitzable" després de declarar al jutjat es referia als mitjans de comunicació o a l'administració.

En la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona consten quatre possibles casos d'abús sexual. El primer es remunta al 1987, quan l'exprofessor treballava als Maristes de Barcelona i presumptament va fer diversos tocaments a un menor en el seu despatx. El segon cas es va produir el 2010, quan l'exprofessor va abusar d'un alumne en diverses ocasions. També consta un cas d'abús del 2007 a un altre menor que va anar al despatx de l'inculpat perquè tenia una molèstia muscular. I, finalment, hi ha la denúncia d'un alumne dels Maristes que assegura que va patir tocaments en quatre ocasions entre el 2005 i el 2009.

Tot i que a la interlocutòria només consten quatre denúncies. Aquest dissabte s'ha sabut que ja hi ha cinc les denúncies d'abusos sexuals contra l'ex professor, després que una nova víctima s'hagi personat a la comissaria de les Corts. El pare de la víctima que va destapar el cas ha avançat aquesta informació i ha assegurat que coneix cinc casos més. L'home, que va penjar diversos cartells a les rodalies del col·legi amb un correu electrònic per trobar més afectats, ha assegurat que una vintena de persones ja s'han posat en contacte amb ell: "És un degoteig constant", ha assegurat Manuel a les portes de la Ciutat de la Justícia.

El Consell Comarcal de l´Alt Empordà ha donat a conèixer mitjançant un comunicat aquest dissabte que l´ex professor de gimnàstica del Col·legi Maristes de Sants-les Corts de Barcelona acusat d´abusos sexuals a menors va estar treballant durant els estius del 2014 i 2015 com a socorrista a la piscina municipal d´Espolla i monitor d´activitats esportives a l´aire lliure en el casal d´estiu Esportiueig que aplegava infants d´Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes. Des del Consell Esportiu de l´Alt Empordà, el seu gerent, Alex Terés, ha afirmat que no han rebut "cap mena de queixa" durant aquests anys i que l´home estava "molt ben considerat". D´altra banda i per apaivagar inquietuds, els tres ajuntaments de l´Alt Empordà tenen previst convocar una reunió informativa amb els pares dels infants que van participar al casal d´estiu.