El Govern s'ha compromès a revisar els protocols policials i de trànsit perquè no es torni a repetir un accident mortal com el del divendres de la setmana passada a Fornells de la Selva, on la temeritat d'un conductor begut sense carnet i reincident va costar la vida a una noia de 25 anys, de Cornellà de Terri. El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ho ha assegurat després de llegir la carta oberta publicada als diaris gironins que va escriure el company de la víctima, l'advocat David de la Llave, i que anava dirigida a ell i al conseller d'Interior, Jordi Jané. A la missiva, el jove reclamava la necessitat de prendre mesures perquè no es tornés a repetir una situació similar. La carta ha tingut la resposta tant de Junqueras com de Jané. El vicepresident, en una missiva, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra van actuar seguint la normativa, però diu que "tota normativa és perfectible" i s'ha ofert a reunir-se amb el company de la víctima i amb qui correspongui per estudiar "si cal una millora dels protocols existents".

Per la seva banda, el conseller d'Interior, en una carta publicada aquest dissabte al 'Diari de Girona', ha afirmat que "segurament tots els protocols policials que s'apliquen d'acord amb les pròpies autoritats judicials poden ser estudiats, revisats i millorats". "Revisarem, si cal, tots els protocols que s'apliquen quan es produeix un accident, intentant aprendre sempre de cada cas i rectificar quan es calgui", ha assegurat Jané.

L´accident mortal va passar divendres, 20 de gener, a la nit al punt quilomètric 29 de la C-65 entre Girona i Fornells de la Selva, a tocar del polígon Mas Xirgu de Girona. El conductor circulava amb un Alfa Romeo en direcció Girona quan va perdre el control del vehicle. Va estar a punt de sortir de la via però finalment, després de donar un cop de volant, va envair el carril contrari per on circulava la jove de 25 anys, veïna de Cornellà de Terri, amb un Volkswagen Polo.

El conductor implicat en l´accident mortal circulava begut, sense carnet i havia tingut un altre accident hores abans a Llagostera (Gironès) i es va donar a la fuga. Després d´una recerca, els policies van interceptar-lo a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), on va donar positiu a la prova d´alcoholèmia. De moment, el conductor continua ingressat en estat greu a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona.