El conductor begut i amb el carnet retirat que va provocar l'accident mortal a Fornells de la Selva (Gironès) es pot enfrontar també a una condemna per conducció temerària. Responent a la crida feta per la família de la víctima, dos testimonis han anat aquest dijous a comissaria per explicar que van veure l'home fent imprudències al volant. Aquests testimonis -un home i una dona- anaven junts en un cotxe, al darrere de l'Alfa Romeo negre que conduïa el causant de l'accident. Poc abans que tingués lloc el xoc mortal, tots dos van veure com l'home avançava un altre vehicle en contínua. Els Mossos d'Esquadra estan buscant més testimonis del trajecte que va fer el conductor begut des de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) fins a l'entrada de Girona.

L'accident mortal va tenir lloc divendres passat al quilòmetre 29 de la C-65, molt a prop de l'entrada de Girona pel Mas Xirgu. Pels voltants de les onze de la nit, l'Alfa Romeo negre que duia el conductor begut i amb el carnet retirat va envair el carril contrari i va xocar frontalment contra el cotxe de la víctima, un Volkswagen Polo. A conseqüència de l'impacte, la noia, que tenia 25 anys, va perdre la vida.

El conductor va quedar ferit i va ser traslladat a la UCI de l'Hospital Josep Trueta, on continua ingressat en espera que el seu estat millori i li permeti declarar davant dels Mossos d'Esquadra. De moment, ja s'enfronta a una condemna per homicidi imprudent, una per conducció sota els efectes de l'alcohol i una altra per trencament de condemna.

I és que l'accident d'aquella nit no va ser l'únic que va provocar. Poques hores abans, aquest home de 42 anys va causar un altre sinistre a Llagostera. Després de xocar, va fugir amb el cotxe. La policia el va poder localitzar a Sant Feliu de Guíxols, on li van immobilitzar el vehicle perquè va superar els 0,60 mg/l a la prova d'alcoholèmia.

Tot i això, però, com que un conegut del conductor va fer-se càrrec de l'Alfa Romeo, es va aixecar la suspensió. L'home, però, poca estona després -i quan encara anava begut- va tornar a agafar el vehicle i va conduir en direcció a Girona. A l'entrada de la ciutat va causar l'accident mortal, però abans també havia fet més imprudències.

Aquest dijous, dos testimonis han anat a comissaria per relatar com, poc abans del sinistre, el van veure avançant un altre cotxe en línia contínua. La parella (són un home i una dona) han respost així a la crida que la família de la víctima ha fet a través de les xarxes socials. Els familiars demanen que, si algú va presenciar el conductor de l'Alfa Romeo fent imprudències durant el trajecte fins a Girona, ho expliqui als Mossos d'Esquadra.