Els sindicats del grup Renfe denuncien que dos individus van llençar un interventor a l'andana del tren i el van escopir, atacar i colpejar "fins que va perdre la consciència". Els fets haurien passat aquest dilluns 1 de febrer a l'estació de Gualba durant el trajecte de la Línia R11. Els sindicats han convocat una concentració aquest divendres a les 13 hores a l'Estació de Sants per denunciar l'agressió i per la inseguretat "que pateixen diàriament treballadors i usuaris". Els fets haurien començat al vagó, quan van aparèixer uns individus que van cridar als viatgers que no paguessin els bitllets ni els mostressin a "éste pringao de billetes".

Segons el comunicat, l'interventor va demanar llavors als individus que no cridessin i els va dir que baixessin a la pròxima estació, que era Gualba. Un cop allà, "dos dels individus baixen del tren i per darrera agredeixen l'interventor, llençant-lo a l'andana", on va ser "escopit, atacat i colpejat fins que va perdre la consciència". Els dos agressors es van donar a la fuga i l'interventor va haver de ser auxiliat pels viatgers perquè a l'estació de Gualba "no hi ha personal d'estacions ni personal de seguretat en tot el dia".

Els sindicats consideren que aquests fets "posen de manifest l'absència de procediments eficaços per part de Renfe Operadora, de les companyies de seguretat contractades per Renfe, dels Mossos d´Esquadra i de les policies locals". En aquest sentit, denuncien les "precàries condicions de seguretat dels treballadors, que estan exposats a insults i agressions físiques".

També assenyalen el "clar deteriorament del servei prestat als passatgers, que es veuen implicats en excessives intimidacions, actes vandàlics i furts".

Per tot plegat, reclamen a Renfe i la Generalitat mesures com més personal de seguretat en trens i estacions, un augment de la plantilla d'interventors, la millora de les instal·lacions, procediments d'actuació dels Mossos d'Esquadra, procediments judicials eficaços i circuits tancats de televisió a les estacions.

Els sindicats recorden que el passat mes d'agost hi va haver una agressió a un interventor a l'estació de Mollet del Vallès. Es queixen que, arran d´aquells fets, es va sol·licitar una trobada amb el Departament de Territori i amb els Mossos d´Esquadra. Unes reunions que, segons expliquen, encara no s'han celebrat.

Els sindicats denunciants són UGT, CCOO, CGT, SEMAF i Confedración Intersindical. Al final del comunicat, desitgen a l'agredit una "ràpida recuperació".