Castelló d´Empúries ha imposat sancions a tres propietaris de gossos perillosos, un dels quals va arribar a matar i atacar altres animals causant «greus perjudicis a tercers». En aquest cas la totalitat de les dues sancions imposades ascendeix a 3907 euros.

En aquest cas, ocorregut l´11 de març de 2015, l´animal de raça Rottweiler es va està passejant lliure i sense morrió per la població i va generar greus conflictes en atacar altres animals. Agents de la Poliica Local van imposar un expedient. El propietari, segons es va explicar al ple municipal dijous, no disposada d´assegurança obligatòria i tampoc ha presentat ni demanat llicència per a l´animal. Se li imposen dues sancions, una en el grau màxim, «atesa la trasncendència social causada en circular lliure», es va explicar. Les sancions són de 1502,52 euros i 2405,05 euros.

Un segon expedient es va tramitar pels Mossos el 29 de març i se li imposa sanció de 150 i 2405, euros respecticament per no tenir l´animal en regla; i una quantitat de 150 euros al tercer propietari sancionat.