Els Mossos d´Esquadra han detingut un veí de Roses de 52 anys, de nacionalitat espanyola, després d´una persecució policial per Vilajuïga, a l´Alt Empordà. Els fets van succeir el passat 20 de gener a quarts de cinc de la tarda quan els agents van rebre l´avís que un vehicle que circulava per l´N-260 en direcció a Llançà podria portar substàncies estupefaents. Un cop fetes les comprovacions, els policies van constatar que el cotxe constava com a sostret des de principis de gener d´una concessionària de vehicles de Perpinyà. Segons sembla, l´home - fent-se passar per un possible comprador- s´havia interessat per un vehicle i quan van deixar-li provar, va fugir amb el cotxe. Els policies van localitzar el vehicle a Vilajuïga i van ordenar-li que s´aturés. L´home va fer cas omís de les indicacions dels policies i va donar-se a la fuga. Durant la persecució policial va posar en perill la vida de terceres persones i va envestir una patrulla dels Mossos.

Els fets van succeir el passat 20 de gener a quarts de cinc de la tarda quan els Mossos van rebre una informació en relació a un vehicle que circulava per la N-260 en direcció Llançà i que possiblement portava substàncies estupefaents.

Els agents van fer les comprovacions pertinents i van constatar que el vehicle sospitós constava com a sostret des del 7 de gener d´una concessionària de vehicles de Perpinyà, al Rosselló. Segons destaquen els Mossos d´Esquadra, l´home utilitzava sempre el mateix ´modus operandi´. Anava a concessionàries de cotxes, feia veure que s´interessava per un dels turismes exposats i quan li deixaven provar-lo, aprofitava una distracció del venedor, per fugir amb el turisme.

Una dotació policial va localitzar el cotxe a la N-260 a l´alçada de la cruïlla de la població de Vilajuïga, a l´Alt Empordà. La patrulla va ordenar al cotxe que s´aturés però el conductor va fer cas omís de les indicacions, va accelerar i va fugir temeràriament per dins de la població de Vilajuïga. Va ser llavors quan va començar una persecució policial en la qual el conductor fugitiu va posar en perill la vida de terceres persones i, fins i tot, va envestir la patrulla policial que intentava barrar-li el pas, en dues ocasions.

Finalment, el conductor va quedar aturat mig pujat en el marge d´un camí després d´haver-se colpejat repetidament amb els ressalts del camí. Va ser llavors, veient que no podia continuar la seva fugida amb el cotxe, va sortir del vehicle corrents. Els policies van aconseguir enxampar-lo mentre s´intentava amagar entre la malesa.

El detingut, imputat per un delicte de conducció temerària, un delicte de robatori i furt d´ús de vehicle, danys, resistència i desobediència als agents de l´autoritat va passar a disposició del Jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.