L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós ha donat un toc d'alerta als veïns perquè tinguin cura dels abocaments de cendra, ja que s'han assegurar bé que estiguin ben apagades abans de llançar-les. L'advertència sorgeix després que unes cendres de llar de foc mal apagades que algú va abocar a la compostadora de Mas Pau van causar un incendi en aquest punt de recollida.

Des de l'Ajuntament expressen la seva preocupació per aquest fet, sobretot pel cost que suposa al municipi la intervenció: "Com comprendreu, fer venir expressament l'empresa encarregada de la gestió de residus un diumenge per tal d'emportar-se la compactadora, buidar-la, apagar el foc i tornar-la a portar, suposa una despesa molt important, així com un risc per a les persones, que hauríem d'evitar. Per sort, i donat que hi havia personal de l'Ajuntament en el moment dels fets, l'incident no va anar a més."

El consistori aprofita per informar que "la cendra d'una llar de foc o d'una estufa cal abocar-la al contenidor de rebuig (al poble) o a la compactadora (al Mas Pau), donat que, en l'actualitat, no té opció de tenir una valorització material. Les cendres es poden llançar amb o sense bossa". Tot i així, es demana als veïns que per evitar sinistres com el que ha passat cal comprovar que les cendres estan ben apagades.