L'operatiu conjunt entre la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra que va començar divendres al matí i que té com a objectiu desmantellar un grup criminal que opera a l'Alt Empordà ja ha fet més de deu detinguts entre Figueres i Empuriabrava. Encara no es dóna per tancat i es troba sota secret de sumari.

El cas està relacionat amb l'extorsió de proxenetes i prostitutes i entre els delictes que s'acusen als arrestats hi hauria amenaces, lesions, danys, robatoris amb força, venda d'objectes robats i també, alguns de relacionats amb l'explotació sexual i la falsificació documental.

En l'operatiu i van participar agents de l'ARRO dels Mossos i de l'AIC?(Àrea d'Investigació Criminal) i per part de la Policia Nacional hi van traslladar-se agents de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals (Ucrif) de Madrid i també policies vinguts de Barcelona.

L'operatiu va començar divendres el matí i els agents d'ambdós cossos policials es van personar en diversos habitatges de la capital de l'Alt Empordà, un d'ells al carrer Pení i també a Castelló d'Empúries, en concret a la zona d'Empuriabrava. Les intervencions es van ?iniciar divendres al matí tot i que, segons fonts policials, feia temps que s'estava investigant aquest grup.

Cap al migdia, un grup d'agents dels ARRO i de l'àrea d'investigació criminal dels Mossos juntament amb Policia Nacional van entrar en un pis de Figueres d'on, almenys, es van endur una persona detinguda. També ho van fer a Empuriabrava, d'on també es van endur diverses persones. En total, de moment hi ha més de 10 detinguts i en estar oberta l'operació, no es descarta que es puguin detenir nous implicats en el cas.