Els Mossos d'Esquadra han detingut els pares del nen de 7 anys que aquests dimarts ha aparegut mort a un pis de Girona. El nen estava mort des de feia dies a dins del domicili i la policia ha localitzat el cos del menor a dins del llit. La parella, que té 38 i 39 anys i és de nacionalitat americana, ha quedat detinguda com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi imprudent. Quan s'han descobert els fets, la policia s'ha endut el matrimoni i els altres dos fills (un nen i una nena adolescents) a la comissaria de Vistalegre, a Girona. També s'ha sotmès els pares a una avaluació psiquiàtrica a l'hospital de Salt. Els altres dos fills estan sota la tutela de la Direcció general d'atenció a la infància i l'adolescència. La investigació continua oberta.

Els fets s'han destapat aquest migdia, quan la propietària del pis ha anat fins a l'immoble perquè volia contactar amb el matrimoni. En tocar el timbre, ha sentit uns crits forts i no li han obert la porta. Per això, ha trucat els mossos alertant dels fets.

Quan la policia s'ha personat al pis, situat al barri de Sant Pau, han trobat el cos sense vida del menor. Segons fonts properes al cas, el nen portava diversos dies mort i l'han trobat dins del llit, tapat. A dins de l'habitatge hi havia el matrimoni i els seus dos altres fills, un nen i una nena adolescents.

Després de la desagradable troballa, els mossos s'han endut els pares i els dos fills fins a dependències policials. Tot i que durant tota la tarda la policia no parlava de detencions, finalment aquesta nit han emès un comunicat confirmant que la parella -de 38 i 39 anys i nacionalitat americana- ha quedat detinguda per un delicte d'homicidi imprudent. La parella també ha estat sotmesa a una avaluació psiquiàtrica.

Està previst que passin a disposició judicial en els propers dies. L'autòpsia del menor serà clau per esbrinar què li ha causat la mort. Aparentment el cos del petit no tenia signes de violència. La investigació continua oberta.

Un mes mort a casa

Fonts pròximes a la investigació han confirmat que l'estat de descomposició del nen fa pensar que portaria més d'un mes mort. La policia ha trobat diversos matalassos i fins i tot una taula al costat del llit on hi havia el cos, cosa que fa sospitar als investigadors que la família hauria establert una mena de convivència amb el cadàver.

Després de descobrir el cos sense vida del nen, els mossos s'han endut la mare fins a la comissaria de Vistalegre per prendre-li declaració. En canvi, el pare ha participat de la reconstrucció dels fets al mateix pis en presència del forense, al que ha respost en anglès.