05 de gener de 2016
05.01.2016
40 Años
40 Años
Accident fatal

Mor un submarinista empordanès de 32 anys a Costa Rica

Jordi Estarriol Pujol, que era un esportista expert, ha perdut la vida fent apnea

05.01.2016 | 17:40
Els socorristes transporten el submarinista.

L'enginyer figuerenc Jordi Estarriol Pujol, de 32 anys, ha mort a Costa Rica mentre feia submarinisme a Puntarenas. La notícia ha estat difosa per diversos mitjans del país americà. Estarriol es trobava fent apnea en companyia d'altres persones i, segons les fonts consultades, va perdre el coneixement abans de tornar a la superfície a la zona de Playa Hermosa.

Jordi Estarriol era un conegut esportista que havia practicat proves de fons d'atletisme i competicions de pesca submarina i submarinisme, algunes d'elles vinculades al Club GEAS de l'Empordà. La seva família va fundar l'empresa de transports Estarriol.

Segons relata el diari La Nación, en la seva edició digital en una crònica signada per Gustavo Fallas, la Policia Municipal de Garabito ha informat que, aquest dilluns, va rebre un avís per part d'un dels cercles pròxims del ciutadà espanyol que anava a la llanxa. Pel que sembla, Estarriol s'havia submergit uns 35 metres, quan, de sobte, els seus acompanyants van advertir que tornava cap a la superfície. "Els amics van observar que va començar a emergir, sense signes vitals, el van treure i li van fer tècniques de reanimació, però no va respondre", ha detallat el policia Mora.

Posteriorment, la mateixa embarcació en la qual estaven, va portar al bus al sector de platja Madrigales de Jacó, on els socorristes de l'ambulància 238 el van declarar mort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook