Els accidents entre caçadors, sobretot durant la batuda del senglar, han tingut final tràgic a les comarques de Girona. Des de l'any 1989 s'han cobrat 13 vides a la província. El darrer accident que s'ha produït en terres gironines, sortosament, no va acabar així, però va seguir el mateix patró dels que han acabat amb baixes.

En aquest cas, el dissabte, 12 de desembre, un home de 70 anys va resultar ferit greu després que un company accidentalment li disparés un tret al peu mentre estaven fent la batuda del senglar a Santa Pau. Segons va explicar l'autor del tret accidental als Mossos, l'accident es va produir en una de les parades que fan durant la batuda.

Aquest sinistre durant la cacera, però, no se suma sortosament a la de caçadors difunts des de 1989. L'últim accident amb final tràgic durant un dia de batuda del porc senglar és remunta al diumenge, 9 de novembre. Un caçador de 85 anys va morir per un tret que li va disparar un com?pany durant una batuda a Boadella d'Empordà. La mala sort va fer que l'home morís gairebé al moment, ja que va el tret li va tocar la zona de l'engonal. En aquest cas, l'autor del tret va acabar imputat per ser el presumpte autor d'un homicidi amb imprudència lleu. L'imputat també té 85 anys, com el seu company difunt, a qui va disparar en confondre'l amb un senglar.

Per trobar un altre fet cal remuntar-se fins al 6 de desembre de 2014 a Fogars de la Selva.La víctima tenia 46 anys i anava amb un grup de caçadors quan un dels seus companys el va confondre amb un animal i li va disparar. La bala va impactar a la cama del caçador i li va afectar l'artèria femora i va perdre la vida.

L'altre cas recent i que va portar polèmica és el de Maià de Montcal de l'any 2012. Un noi de 24 anys va morir quan un caçador de 61 anys va disparar-li un tret pensant-se que es tractava d'un porc senglar. La víctima estava collint branques de llentiscle amb tres altres companyes que, en sentir el tret, van marxar. Els Mossos d'Esquadra van detenir el caçador per un homicidi imprudent tot i que, al cap de poques hores, el van tornar a deixar en llibertat.

Per trobar més casos d'accidents amb final fatal cal remuntar-se a 13 de setembre de 2009 a Torrent. Un caçador en va matar un altre mentre estaven en una batuda. El cas va acabar fins i tot als jutjats però al novembre de 2011 el jutge va absoldre el caçador al·legant que els dos homes participaven en una batuda, que es van moure i no va avisar l'altre.

3 morts a Maià des de 1992

El 26 de desembre de 2002 va morir un altre caçador a Maià de Montcal. En aquest cas un veí de Porqueres va morir després que un company el disparés. I el 7 d'octubre del mateix any, un altre caçador perdia la vida a Cantallops després d'un altre accident amb un ?com?pany.

I el 5 d'agost del 2000 a Santa Pau també va morir un altre home que estava caçant perquè un company també va confondre'l amb un senglar.

El 3 de gener de 1998 a Sant Ferriol es va produir un accident de similars característiques i va morir un caçador de Vilafant. El 1993 a Sant Ferriol va perdre la vida un altre caçador natural de Sant Joan les Fonts després que un company el disparés.

A la Garrotxa també, a l'octubre de 1992, un veí de Besalú va morir en ser confós per un porc senglar a Maià de Montcal. I el 28 de desembre de 1991 dues dones van morir pels trets de caçadors a Celrà. I finalment, el 1989 un veí de Ripoll va morir a Sant Feliu de Guíxols en una batuda per accident entre companys.