"L'hem trobat en una zona molt abrupta. Estava arraulit, tenia fred i cridava al seu pare". Josep Maria Ribas, fill del Mas Ventós, ha descrit així en una entrevista al 3/24 la troballa d'en Jordi Nievas, el nen de 3 anys desaparegut 20 hores en ple bosc a Camós, al Pla de l'Estany. El menor havia acudit amb la seva família, de Sant Feliu de Guíxols, a la masia rural de Can Serrallonga per passar la nit de Cap d'Any quan va desaparèixer sense deixar rastre. "El meu pare i jo quan hem sabut aquest matí la notícia de la recerca, ens hem apropat a la zona i l'hem buscat pels voltants de casa nostra, al Mas Ventós. No comptàvem trobar-lo perquè és bastant lluny d'on es va perdre, a un quilòmetre i mig", ha reconegut Ribas.

Però només uns instants de cerca i els dos homes han escoltat com un petit miol enmig d'una profunda bardissa. El fill s'ha endinsat en el sotabosc. "L'hem pogut localitzar perquè cridava al seu pare. Hem sentit una veu i l'hem anat seguint fins a trobar-lo", ha puntualitzat Ribas. "Estava bé de salut, arraulit i contestava. Tenia fred i estava espantat, és clar, és molt petit", ha continuat el fill del Mas Ventós, encara emocionat per la troballa. "També tinc una nena petita i et poses a la pell dels pares. Ha estat molt emocionant", ha conclòs Josep Maria Ribas.

L'avís d'alerta de la desaparició el va donar el pare de l'infant aquest dijous a dos quarts de sis de la tarda. Els pares feia poca estona que acabaven d'arribar a aquesta masia rural situada a Camós per passar el Cap d'Any i estaven descarregant objectes del cotxe quan l'infant va desaparèixer. Finalment, i després de més de 20 hores d'angoixant recerca, s'ha localitzat en Jordi. Després de donar-li sucs i de protegir-lo amb una manta tèrmica, els Bombers l'han traslladat a la casa rural on s'havia perdut i on hi havia els seus pares, que han pogut identificar el seu fill. Efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques han fet un primer reconeixement del menor. El nen es troba bé de salut, tot i que amb una mica de fred després de passar la nit al ras.

Jané: "És una bona notícia per començar l'any"

"És una bona notícia per començar l'any, un nen s'ha perdut la nit de Cap d'Any però el dia 1 s'ha trobat amb vida", ha subratllat el conseller en funcions tot detallant que aquest 2015 s'han portat a terme 1.100 serveis de rescat i s'ha treballat en 330 casos de desaparició de persones, la majoria dels quals han acabat amb un "resultat positiu", tal i com ha assenyalat Jané. Paral·lelament, el conseller en funcions ha volgut llançar un missatge d'esperança i solidaritat a totes aquelles famílies amb persones desaparegudes que encara no les han localitzat.

Per la seva banda, l'alcalde de Camós que ha estat des d'ahir a la nit a l'aguait i treballant amb els equips d'emergències, Josep Jordi Torrentà, ha volgut agrair els esforços que s'han posat des de la conselleria d'Interior per finalitzar el rescat amb èxit. "El país i el conseller han posat tots els mitjans que tenien a la seva disposició per aquest rescat, grans professionals han estat treballant tot i que tenien plans per Cap d'Any", ha explicat emocionat. Al mateix temps, ha volgut posar en valor l'ajuda i el suport de les desenes de voluntaris que s'han apropat fins a Can Serrallonga per sumar el seu granet de sorra. Persones que han vingut d'arreu de Catalunya. "Hem pogut demostrar que som un gran país, amb equips així podem anar pel món", ha resumit.