Un fort ensurt és el que van tenir tres tripulants que diumenge a la tarda es trobaven navegant al nord-est del cap de Creus. Per causes que es desconeixen, el seu iot va començar a cremar sense aturador. Els ocupants van alertar ràpidament Salvament Marítim que els va rescatar sans i estalvis. La nau però va quedar totalment malmesa.

Tot va començar al voltant de quarts de sis de la tarda del diumenge, el iot que portava per nom Fairwood anava amb tres tripulants i feia una ruta que aquella hora els va portar al nord-est del cap de Creus, a unes milles de Cadaqués. Salvament va rebre una trucada demanant ajuda del iot -amb bandera holandesa i tripulants francesos- que se'ls informava de l'incendi de la nau.

Ràpidament, des del centre regional de coordinació de Salvament Marítim de Barcelona van activar la salvamar Alnilam i l'helicòpter Helimer 211. A un quart de vuit del vespre, segons fonts de Salvament, els tripulants ja eren transbordats a una embarcació de Salvament francesa que va portar-los fins a Port-Vendres, una petita població costanera del Rosselló, el sud del país gal.

Malgrat l'espectacularitat del foc, els tres ocupants no van patir cap tipus de lesió a causa de l'incendi. La nau, en canvi, va quedar totalment cremada. Les flames eren tan virulentes que van cremar ràpidament l'embarcació, amb bandera holandesa.