Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones, dos homes i una dona, pels enfrontaments entre veïns i policia al barri de Sant Joan de Figueres. La detenció s'ha fet aquest dijous al vespre a comissaria, després que els detinguts s'hi presentessin voluntàriament en saber que els estaven buscant. Se'ls imputen els delictes de lesions i atemptat contra agent de l'autoritat, per haver colpejat policies durant el dispositiu, i trencament de condemna, per haver ajudat el lladre a qui els agents s'enduien emmanillat. La tensió va desfermar-se, precisament, quan el delinqüent va començar a cridar que se l'emportaven per Nadal i unes 300 persones van concentrar-se al carrer increpant els policies. La situació va obligar a mobilitzar més d'una vintena de dotacions entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i, fins i tot, Guàrdia Civil.

La trifulga a la barri de Sant Joan de Figueres va tenir lloc dimarts al vespre, quan dos agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van detenir un delinqüent habitual (un jove a qui buscaven per diversos robatoris). El lladre va començar a cridar que se l'enduien per Nadal i això va provocar que fins a 300 veïns del barri sortissin de casa seva, encerclessin els agents i els comencessin a increpar.

Per controlar la situació, es van haver de mobilitzar més d'una vintena de dotacions. No només dels Mossos d'Esquadra, sinó també de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil. Durant els enfrontaments, segons el sindicat SAP-UGT, cinc policies van patir contusions (entre d'altres, els agents van rebre puntades de peu, empentes i cops).

Fins i tot, el sindicat assegurava que, un cop el detingut ja era dins del cotxe patrulla, algun veïns van intentar treure'l per la força. L'enorme desplegament policial va aconseguir restablir la calma al cap d'una estona i el lladre va ser conduït a comissaria.

Els Mossos d'Esquadra, però, buscaven ahir dos homes i una dona, que haurien pres part de manera activa en la trifulga. Al vespre, la policia els va detenir, després que tots tres es presentessin voluntàriament a la comissaria de Figueres. Se'ls imputen lesions i atemptat contra agent de l'autoritat, per haver agredit els policies, i trencament de condemna, per haver intentat ajudar el delinqüent habitual a qui la patrulla s'enduia detingut.