Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres han detectat un repunt del tràfic a petita escala d'heroïna i cocaïna al centre de la ciutat. El cap de l'ABP Alt Empordà-Figueres, l'inspector Alfons Sánchez, ha detallat que aquest any han decomissat, en total, 1.955 grams d'heroïna i 456 de cocaïna, sobretot a traficants que venen la droga en petites dosis. A més, atrauen consumidors francesos perquè la droga intervinguda és de "gran puresa" i té un preu "molt competitiu". El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presidit aquest dilluns la Junta Local de Seguretat i ha remarcat que a tot l'Alt Empordà, per la proximitat amb la frontera, un 35% del patrullatge se centra en combatre el jihadisme.

La Junta Local de Seguretat de Figueres ha analitzat les dades policials del darrer any. Segons ha explicat el conseller d'Interior, Jordi Jané, el global de delictes ha caigut un 3,8% i la davallada més important ha estat en els delictes contra el patrimoni. En concret, els robatoris amb força han caigut aquest 2015 un 25,4% i els robatoris a interior de vehicle un 34%.

Tot i això, el cap de l'Àrea Bàsica Policial Alt Empordà-Figueres, l'inspector Alfons Sánchez, ha explicat que han detectat un repunt en el tràfic de drogues com l'heroïna o la cocaïna. Segons ha detallat Sánchez, durant els darrers anys s'havia disparat el cultiu i tràfic de marihuana, sobretot en els barris del sector oest de la ciutat. Ara, però, han identificat un tipus de narcotràfic vinculat a la venda de petites dosis i no grans quantitats.

Aquest narcotràfic es localitza al centre de Figueres i, segons ha detallat Sánchez, han identificat força comprador provinents del sud de França que van fins a la ciutat a comprar, sobretot, heroïna. Això ha fet que al llarg d'aquest any hagin decomissat, en total, 1.955 grams d'heroïna, 456 de cocaïna, 983 de marihuana ja processada i 196 quilos de plantes de marihuana.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que l'objectiu per reduir els delictes contra la salut pública és treballar amb el món judicial per travar bé les investigacions, intentar desarticular grups criminals organitzats i que ingressin a presó.

A l'Alt Empordà, el conseller també ha concretat que, com a comarca fronterera amb França i després dels atemptats de París, continuen incrementant el patrullatge preventiu i els controls aleatoris. En aquest sentit, ha exposat que el 35% del patrullatge que es fa a la comarca es dedica a la lluita contra el terrorisme, en compliment amb el nivell d'alerta i el Pla Operatiu Antiterrorista.