Veure agents de la Gendarmeria francesa per Sant Feliu de Guíxols a primera hora del matí acompanyats de la Guàrdia Civil és una imatge ben poc habitual i més d'un veí del municipi se'n va sorprendre. I si a això s'hi afegeix també la Policia Local donant-los suport encara hi ha més elements per generar curiositat.

Els tres cossos policials van protagonitzar un operatiu policial que va suposar un cop d'abast internacional als lladres de coure. A Sant Feliu de Guíxols hi vivien almenys set persones que es troben acusades de pertànyer a una suposada trama dedicada al robatori de coure i a la seva posada a la venda. Dit d'una altra manera, es dedicaven a revendre el material que sostreien de França.

El treball dels policies, ahir, però, no va acabar a la banda espanyola, sinó que al mateix temps a França, de forma simultània, s'estaven fent més detencions. Almenys tres persones també van quedar arrestades per pertànyer a aquesta xarxa de tràfic de coure, un metall preuat que els lladres suposadament robaven a França i llavors traslladarien a Espanya on el col·locaven i el revenien.

L'operació va arrencar quan la Gendarmeria francesa temps enrere va alertar la Guàrdia Civil de Girona de l'activitat del grup de lladres que els portava de corcoll, sobretot a l'àrea del sud de França, on perpetraven diversos robatoris. Els va dir que havien detectat que anaven cap a les comarques de Girona a revendre el metall. De seguida, la Guàrdia Civil va començar a investigar els suposats membres de la trama que tenien domicili a Sant Feliu de Guíxols. Es tracta de ciutadans del poble, majoritàriament d'origen magrebí.

Quatre domicilis escorcollats

Amb l'ajuda de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols en van localitzar els seus domicilis i ahir, els agents de la Guàrdia Civil, acompanyats de la Gendarmeria Francesa, en una operació d'àmbit transfronterer, van escorcollar quatre domicilis situats en diversos barris de la població de la Costa Brava. Al centre de Sant Feliu per exemple van actuar en un edifici del carrer de la Rutlla, a la zona coneguda popularment com la de les sis cantonades.

Ahir es van fer set detencions a la localitat costanera i tres més a França però l'operació encara està oberta. Amb tot, es preveu que avui la Guàrdia Civil informi dels fets i de si finalment es dóna per desmantellada l'organització.

La presència de la Gendarmeria francesa en operatius la província no és un fet habitual. Amb tot, fa uns mesos van entrar en territori espanyol i van anar fins a Tordera, quan creien perseguir uns possibles terroristes.