Dos excursionistes de Brussel·les (Bèlgica) van ser encanonats per la policia la nit de diu­menge a dilluns de la setmana passada, segons explicava un mitjà de comunicació belga i es feia ressò Infojonquera. Els dos excursionistes van decidir agafar-se set dies per fer excursions per Espanya i entraven a Catalunya pel coll de Manrella. El seu objectiu era passar uns dies practicant senderisme i excursions per la zona, sent la Vajol el seu primer punt de parada.

Segons expliquen els dos aventurers, a les dues de la matinada, uns llums els il·luminaven a la cara des de fora del cotxe i els encanonaven amb un fusell. De seguida, els policies els van comentar que aquell no era un lloc per dormir i els dos excursionistes ja van entendre que el motiu era, en realitat, que la seva presència amb un cotxe amb plaques de matrícula belgues els relacionava d'alguna manera amb els atacs terroristes de fa dues setmanes.

Segons explicaven els excursionistes a un mitjà de comunicació belga, inicialment, els Mossos d'Esquadra estaven molt nerviosos, més que no pas ells, tot i tenir motius per estar espantats. Els cridaven a “cada petit moviment que fèiem i ens van fer sortir del cotxe, en una matinada que feia molta fred”.

Repercussió mediàtica

L'endemà d'aquest succés, els dos aventurers belgues van continuar el viatge cap a Barcelona i van explicar la seva experiència en el seu perfil de Facebook. Quan els mitjans de comunicació belgues van descobrir l'incident, aviat la seva història va començar a fer-se popular als seus destins d'origen.

Al final, han manifestat “que entenem la tensió de la policia” perquè, segons diuen, “des que som aquí, les televisions no paren de parlar de París i Brussel·les”.