Un jove veí de Figueres, de 21 anys, va ingerir un producte desengreixant multiusos per evitar que els Mossos d'Esquadra li fessin una segona prova d'alcoholèmia, després d'haver estat enxampat conduïnt begut.

El cas va passar el 2 de novembre, quan els agents de Trànsit estaven realitzant un control de drogues i alcohol a la carretera N-II, al terme de Pontós. Eren cap a les 8.30 hores del matí quan van aturar un cotxe i van fer la prova al seu conductor.

L'alcoholímetre va marcar positiu i quan els agents van requerir al noi que fes una segona prova, aquest els va sorprendre bevent-se el producte desengreixant, amb la intenció, suposadament, de trobar-se malament i evitar fer-la.

Els Mossos van haver de sol·licitar una ambulància, que va traslladar el noi a l'Hospital de Figueres. Un cop va ser atès i es va constatar que la seva vida no corria perill, els agents li van fer la segona prova d'alcoholèmia, que també va donar positiu.

El conductor ha estat denunciat per una infracció administrativa que pot suposar una multa de 500 euros i la pèrdua de quatre punts del carnet.