El jurat popular ha declarat culpable d'homicidi amb abús de superioritat l'acusat de matar a ganivetades un traficant de droga en un pis d'Empuriabrava (Alt Empordà) el gener del 2010. No ha estat un veredicte per unanimitat però, per set vots contra dos, el jurat ha conclòs que Kamel Hosni va anar al pis a comprar droga i, un cop allà, va començar una baralla amb la víctima. Durant la disputa, el va colpejar a la cara i el va apunyalar repetidament. Una de les ganivetades li va seccionar la vena femoral i es va dessagnar. El jurat descarta que l'acusat estigués afectat pel consum d'alcohol i drogues o per un trastorn mental. Fiscal i acusació particular demanen una condemna de 14 anys de presó.

La deliberació del jurat popular ha començat a les onze del matí i a les set de la tarda ja havien arribat a un acord. El tribunal popular ha declarat Kamel Hosni culpable del crim per set vots a favor i dos en contra.

El veredicte conclou que la tarda del 21 de gener del 2010 Hosni va anar amb cotxe des de França fins a Empuriabrava on havia quedat amb la víctima per comprar-li cocaïna. Un cop a dins el pis de la víctima, va començar una baralla entre els dos homes. Durant la disputa, Hosni el va colpejar a la cara i el va apunyalar repetidament amb un ganivet de 20 centímetres de fulla. Una de les ganivetades, a la zona engonal, va ser la que li va causar la mort perquè li va seccionar la vena femoral.

El jurat conclou que el processat es va aprofitar de la superioritat que li donava atacar la víctima, que anava desarmada, amb un ganivet de grans dimensions. "Va aprofitar conscientment l'avantatge que li donava el ganivet", recull el veredicte que afegeix que "el grau d'agressivitat, la reiteració en l'atac i l'omissió de socors" demostren que sabia que, amb aquella agressió, podia causar-li la mort.

El tribunal, en canvi, no creu que el processat s'aprofités conscientment de la impunitat que li donava atacar-lo dins un pis en una zona poc poblada durant els mesos d'hivern i descarta que li apliquin un agreujant d'aprofitament de lloc.

Tampoc s'ha cregut la versió de la defensa, que assegurava que no en el moment dels fets va patir una alteració psíquica produïda per la ingesta de drogues i alcohol i un trastorn límit de la personalitat. El jurat popular no ha declarat provat l'atenuant.

Després de la lectura del veredicte, el jurat popular ha quedat dissolt. El fiscal, Enrique Barata, demana que el condemnin a 14 anys de presó -1 menys que en la petició inicial- i considera que, a banda de l'agressivitat del crim, l'intent per eliminar proves i evadir la justícia fugint del país justifiquen que li imposin una pena elevada. L'acusació particular s'ha adherit a la petició del fiscal.

La defensa demana que li imposin la pena mínima possible tenint en compte que no ha estat un veredicte per unanimitat. El cas, que s'ha jutjat a la secció tercera de l'Audiència de Girona des de dilluns, ha quedat vist per a sentència.