Un cotxe va atropellar una dona i el seu fill de dos anys ahir al matí en un pas de vianants de l'avinguda Salvador Dalí de Figueres mentre es dirigien al centre escolar, a l'alçada de l'hotel Ronda. Els fets es van produir quan passaven tres minuts de tres quarts de nou del matí per causes que es desconeixen. Ambdós -la mare, de 31 anys, i el nen de 2- van patir contusions però sortosament les ferides no van ser de gravetat, tot i que els van traslladar a l'Hospital comarcal. Fins al lloc del l'accident es van traslladar el SEM i la Guàrdia Urbana de Figueres. Els agents van practicar la prova d'alcoholèmia al conductor del turisme, que va donar negatiu al test.

Aquest no és el primer accident d'aquestes característiques que es produeix a la zona. I és que és tracta d'una via ràpida, l'antiga N-II, amb dos carrils per sentit, malgrat que al llarg del tram que discorre per zona urbana hi ha nombrosos passos de vianants. Un dels punts més crítics era, precisament, un altre pas a nivell que hi ha a només uns metres d'on es va produir ahir l'atropellament, en una zona propera a establiments de restauració, l'escola i l'Institut Olivar Gran. Després de diverses topades, la majoria amb menors com a víctimes, l'Ajuntament hi va instal·lar fa uns cinc anys un semàfor. La mesura va permetre resoldre aquest punt negre. Malgrat això, a l'avinguda hi ha altres zones complicades, tant per la velocitat dels vehicles com per les imprudències d'uns i altres a peu i al volant. De fet, també s'hi ha produït atropellaments en punts sense passos a vianants. Hi ha hagut, fins i tot, víctimes mortals, com el cas d'una dona de 80 anys que va morir al tram entre el carrer Pere III i González de Soto, fa dos anys.

L'Ajuntament està pendent de recepcionar la via un cop l'Estat, que n'és el titular, hi faci la rotonda pactada, a l'alçada de la plaça del Sol. A partir d'aleshores, Figueres es començaria a fer càrrec de la carretera per convertir-la en una avinguda més urbana, amb millora de la senyalització o amb l'ampliació de voreres, entre d'altres.