01 de novembre de 2015
01.11.2015
40 Años
40 Años
Episodi sísmic

Nova rèplica de 2,3 graus del terratrèmol de l'Alt Empordà

L'epicentre s'ha localitzat dins del mar, prop de Roses

01.11.2015 | 13:23

Nova rèplica de 2,3 graus del terratrèmol que va succeir el passat dijous al Golf de Roses, a l'Alt Empordà. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha informat que la tremolor s'ha produït quan passaven nou minut de dos quarts de dues de la matinada, dins del mar, prop del municipi de Roses i s'ha pogut notar lleugerament a diversos indrets de la comarca de l'Alt Empordà. El terratrèmol no ha causat cap dany material ni personal. En els últims dies s'han registrat diverses rèpliques del sisme de dijous passat que va ser de 4,3 graus. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assenyalat que els veïns han notat la tremolor i que alguns d'ells estan "espantats".

Després d'un dia sense rèpliques importants, aquesta passada matinada, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha alertat sobre un nou sisme al Golf de Roses. El terratrèmol, rèplica del sisme que es va produir el passat dijous i que va tenir una magnitud de 4,3 graus a l'escala de Richter, s'ha produït dins del mar, molt a prop de Roses o Sant Pere Pescador. El terratrèmol s'ha pogut notar lleugerament a diversos indrets de la comarca de l'Alt Empordà.

Per exemple, diversos veïns de Roses han pogut notar la tremolor i s'ha registrat una trucada al 112. Tot i això, el sisme no ha causat destrosses ni ferits, tal i com ha comentat l'alcaldessa, Montse Mindan. "Jo no he notat res, necessitava dormir, però molts veïns sí que han notat la tremolor i ho han comunicat a través de les xarxes socials", ha explicat. Segons Mindan, part de la població comença a estar "espantada". "La gent no està acostumada a que hi hagin sismes a la zona i una part dels veïns manifesten que comencen a tenir por i estan espantats", ha assenyalat.

Segons Mindan, des de l'Ajuntament i la Generalitat intenten calmar els veïns donant el màxim d'informació possible a la ciutadania i explicant que tant el municipi com part de la comarca de l'Alt Empordà es troba en una zona d'intensitat sísmica molt baixa i que aquesta mena de tremolors no acostumen a causar cap dany material ni personal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook