Un fiscal de Figueres sol·licita un any i tres mesos de presó per a un ciclista aficionat que el 18 de març del 2012 va atropellar mortalment una dura que creuava el carrer, en un pas de vianants amb el semàfor en verd. D'aquesta acusació, se'n fa ressó 'El Periódico de Catalunya' en la seva edició online del 19 d'octubre. Els fets van passar durant la competició del 55è Trofeu Francesc Guillamet i Navarra.

Segons informa 'El Periódico', el fiscal, en el seu escrit entrat al jutjat d'instrucció número 4 de Figueres, considera que el ciclista, que estava en plena competició, hauria comès un presumpte homicide causat per una imprudència greu.

Una petició “abusiva”

D'acord amb la mateixa informació periodística, la petición del fiscal es fa extensible al director de la carrera, per al qual a més demana quatre anys d'inhabilitació per a l'organització de proves esportives. L'advocat de la Federació Catalana de Ciclisme, Albert Soms, abogado de la Federació Catalana de Ciclisme, en declaracions al rotatiu català, considera que la petició del Ministerio Fiscal és “abusiva”.

Una dona de 38 anys

Quan es va produir l'accident, el fatídic diumenge 18 de març del 2012, ja es va informar que el ciclista havia de complir amb les normes de circulació després d'haver quedat fora de la cursa, segons van indicar en aquell moment els responsables del club Esport Ciclista Figueres.

Els fets van passar a l'altura del quilòmetre 38,5 de la carretera N-260, al terme municipal de Vilafant. Les primeres hipòtesis que es van barrejar indicaven que el ciclista es va saltar un semàfor en vermell tot i que estava fora de cursa i estava obligat a respectar les normes de trànsit, circumstància per la qual el podrien acusar d'un homicidi imprudent.

La víctima, Oxana S. de 38 anys, veïna de Vilafant i de nacionalitat russa, hauria polsat el botó per demanar que es posés verd el semàfor que regula el pas de vianants.