Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 3 d'octubre un home de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, per tres ordres judicials de detenció i ingrés a presó, i com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els fets van passar cap a dos quarts d'onze del mateix dia 3 d'octubre, al punt quilomètric 8 de la carretera N-IIa, dins del terme municipal de Figueres, on una patrulla estava fent un control de seguretat ciutadana.

Els agents van aturar un vehicle i van identificar el seu conductor. Aquest es va acreditar amb un Document Nacional d'Identitat (DNI) que no era el seu, cosa que els mossos van veure ràpidament.

Després de diverses indagacions, els policies van veure que l'home s'havia identificat amb el DNI del seu germà. Finalment van descobrir la identitat real de l'home i van comprovar que tenia pendents tres ordres de recerca, detenció i ingrés a presó.

A més, els agents també van comprovar que l'home tenia el permís de conduir suspès judicialment i per aquest fet se li va imputar un delicte contra la seguretat del trànsit.

El detingut, que tenia nombrosos antecedents, va passar el dia 4 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.