La Guàrdia Civil ha trobat aquest dijous al voltant de les dotze del migdia els dos cossos sense vida de les dues dones de 33 i 36 anys de qui s'havia perdut després de llançar-se al mar. Les dues dones, de nacionalitat anglesa, formaven part d'un grup de cinc persones que s'allotjaven en un hotel de la localitat, on passaven uns dies de vacances. Concretament, els cossos han estat localitzats entre Lloret de Mar i Blanes i han estat traslladats al port d'aquesta segona localitat. Els equips de rescat, que han vist la seva tasca dificultada pel temporal de llevant, han apuntat a una "clara negligència" de les dues turistes en entrar al mar.

Aquesta matinada, pels voltants de les quatre, el grup ha anat fins a la platja Gran, on des d'ahir a les nou del matí hi onejava la bandera vermella pel mal estat de la mar. Un cop allà, del grup de cinc, dues van voler banyar-se, però una s'ha fet enrere només tocar el mar. L'altra ha desaparegut i, quan una de les que hi havia a la sorra va volgut socórrer-la, les onades l'han engolit.

"Hi havia intenció perquè s'han arribat a treure la roba" ha explicat el cap de Protecció Civil de Lloret, Ferran Carbonell. A més, un vigilant d'una guingueta els ha advertit que no ho fessin i ha estat qui ha donat l'alerta a la Policia Local després de veure que no sortien. A partir d'aleshores, s'ha activat un dispositiu de recerca format per Guàrdia Civil, els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i la mateixa Policia Local.

Una altra dificultat afegida és que la Platja de Lloret de Mar guanya fondària de seguida i només tres o quatre metres endins guanya molta profunditat, segons ha afegit el cap de Protecció Civil.

Els helicòpters han sobrevolat la zona des de primera hora, però els submarinistes no han pogut entrar a l'aigua pel mal estat de la mar i les fortes corrents causades pel temporal de llevant.