30 de setembre de 2015
30.09.2015
Temporal de tardor

Protecció civil manté la situació d'alerta del Pla Inuncat

Els xàfecs han estat constants al llarg de tot el dia a la costa i a l'interior

30.09.2015 | 19:07
La llevantada ha omplert d´aigua tota la zona costanera.

Protecció Civil del Departament d´Interior de la Generalitat manté l´Alerta del pla especial d´emergències INUNCAT per la intensificació durant el dia d´avui de la mala mar a tot el litoral català. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu un perill de fort onatge de 5 sobre 6, especialment a la meitat nord del litoral, on les onades podran superar els 4 metres (mar brava). Les onades trencaran directament a la costa. A més, les pluges seran intenses avui al litoral i prelitoral de Catalunya, però podran descarregar amb especial intensitat i deixar acumulacions importants a les comarques gironines.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que eviti acostar-se a zones properes als espigons, esculleres i passejos marítims a contemplar com trenquen les onades. També es demana extremar la prudència a les zones afectades per les pluges intenses, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l´aire lliure i en especial al medi natural.
 
Allunyeu-vos del front marítim mentre duri el fort onatge per evitar que un cop de mar us arrossegui mar endins. Respecteu sempre els tancaments dels accessos a espigons, esculleres i rieres.
 
Podeu seguir les actualitzacions de les incidències de l´Alerta #INUNCAT a través del twitter de Protecció Civil @emergenciescat

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema