Un vaixell amb motor d'uns onze metres d'eslora s'ha incendiat aquest dissabte al migdia, pels volts de dos quarts de dues, davant la costa de Platja d'Aro, al Baix Empordà. Efectius de Salvament Marítim s'han traslladat fins al lloc dels fets. El vaixell es trobava en aigües obertes, dins del mar, a centenars de metres de la platja, i les flames han generat una columna de fum molt visible. Una embarcació de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha pogut rescatar il·lesos els dos tripulants de la barca, que portava bandera belga. En l'incident també hi treballen efectius de Protecció Civil i fins al lloc també s'hi ha dirigit una dotació dels Bombers per donar suport.

A la zona hi bufa vent de gregal que ha enviat el fum cap a la costa. Des de la platja o la cala Rovira de Platja d'Aro es podia notar una forta pudor a fibres cremades. En veure la columna de fum causada per les flames, una dotzena d'embarcacions s'han acostat fins al lloc per veure si podien ajudar.

Pels volts de les tres de la tarda, Salvament Marítim ha informat que, finalment, l'embarcació - feta de fibra de vidre- s'ha enfonsat a uns 25 metres de profunditat i a uns dos quilòmetres de la costa. Els efectius de Salvament Marítim, amb el vaixell 'Sirius' amb base al port de Palamós, s'han quedat a la zona recollint les restes de l'incendi i comprovant si s'ha produït alguna fuita de combustible. En principi, els tripulants navegaven amb uns 150 litres de gasolina. Des de Salvament Marítim no preveuen que hi hagi fuites i, en cas contrari, apunten que el combustible es diluiria enmig de l'aigua. Al mateix temps assenyalen que, a partir d'ara, les autoritats marítimes i els propietaris de l'embarcació hauran de decidir si refloten l'embarcació.