Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones, tres homes i dues dones, d'entre 20 i 28 anys de nacionalitat espanyola i boliviana i veïns del Vallès Occidental, l'Anoia i el Barcelonès per un delicte de robatori amb força dins d'un domicili. Els fets van succeir la passada matinada del 15 de setembre quan una patrulla de trànsit que feia controls a l'AP-7 va detectar un cotxe mal aparcat al carril d'accés de la benzinera de l'àrea de servei del Gironès. En atansar-s'hi els agents van notar olor a marihuana i els ocupants es van mostrar neguitosos. Durant l'escorcoll, els policies van trobar una caixa forta esbotzada amb joies que havia estat sostreta aquella mateixa nit d'una casa de Girona.

Al voltant de la una de la matinada del passat 15 de setembre, una patrulla de trànsit que feia controls a l'AP-7 va accedir a l'àrea de servei del Gironès per inspeccionar els aparcaments i fer tasques preventives per evitar robatoris. En arribar-hi, els policies van veure un cotxe mal aparcat al carril d'accés a la benzinera d'aquesta àrea de servei que es troba dins del municipi de Riudellots de la Selva.

Els agents van aproximar-se al vehicle per identificar el conductor i van detectar com tots els ocupants del turisme - tres homes i dues dones- es posaven neguitosos. A més, el copilot del cotxe es va afanyar a tapar amb una jaqueta un objecte que portava entre les cames. A més, els policies van notar una forta olor de marihuana provinent de l'interior del cotxe i, per això, van decidir escorcollar el vehicle i els seus ocupants.

Dins del cotxe els agents van localitzar una caixa forta esbotzada, tres rellotges, una capsa que contenia una llibreta bancària i diverses joies. També van trobar unes manilles amb claus, una navalla, dos tornavisos, unes tenalles, unes alicates i altres eines que podrien utilitzar-se en un robatori. A més, també van trobar quatre bosses amb marihuana. Per això, els agents van denunciar administrativament els cinc ocupants del cotxe per tinença de substàncies estupefaents a la via pública.

Posteriorment, els policies van indagar sobre l'origen de la caixa forta i van poder verificar que el titular de la llibreta bancària que havien localitzat dins del cotxe havia patit un robatori a casa seva aquella mateixa nit. Segons va explicar la víctima, els lladres haurien entrat al seu immoble - situat al barri de Sant Narcís de Girona- per la porta de la cuina aprofitant que ell estava fora de casa en aquell moment. Un cop a dins, van emportar-se la caixa forta on hi havia rellotges, joies i documentació bancària.

Davant d'aquestes evidències, els policies van detenir tots els ocupants del turisme per un delicte de robatori amb força a l'interior d'un domicili. Els cinc detinguts, dos d'ells amb antecedents policials, van passar el 17 de setembre a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.