L'incendi que es va desencadenar ahir a la nit a Cervera i va matar una bombera voluntària al Voló va ser particularment violent a causa del vent.

Aquest divendres s'han enviat a la zona avions bombarders d'aigua. La situació està "sota control", d'acord amb el prefecte dels Pirineus Orientals i el foc a punt de ser dominat.

De totes maneres, es mantenen a la zona molts efectius, tot i que estan abatuts, segons indiquen fonts properes als Pompiers, per la mor aquesta matinada de la seva companya Patricia Filippi. A dos quarts d'11 d'aquest matí, la carretera RD 914 va ser reoberta al trànsit entre Banyuls sur Mer i Cervera.

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, viatjarà aquesta tarda a Cervera per mostrar el condol als familiars i amics de Patricia Filippi, la bombera voluntària del centre d'intervenció i rescat del Voló morta aquesta nit al foc forestal de Cervera. Casada i mare de 4 fills, era voluntària des de feia cinc anys amb la SDIS 66.

investigacions

Aquesta nit, al voltant de les 2, la bombera va quedar atrapada i presa per les flames prop de Cervera a causa d'un canvi sobtat en la direcció del vent fort. Va morir cremada davant els ulls dels seus col·legues que no van poder salvar-la.

El fiscal de Perpinyà ha anunciat l'obertura de dues investigacionsper part de la gendarmeria: L'una, per determinar l'origen del foc i l'altra, sobre les circumstàncies de la tragèdia.

Suports dels Bombers de la Generalitat

El foc ha estat viu tota la nit i ha consumit més de 200 hectàrees de terreny i unes 800 més poden estar amenaçades, segons les informacions periodístiques que arriben del país veí. 150 bombers del cos dels Pirineus Orientals treballen amb duresa i intensitat en l'incendi.

Eren pels volts de 3/4 de 10 de la nit d'aquest dijous, 17 de setembre, quan els equips d'emergència van rebre l'avís d'alarma d'aquest foc, que impulsat pel fort vent que bufava a la zona s'ha començat a desplaçar amb molta rapidesa. Les flames il·luminaven la nocturnitat d'aquesta matinada fins i tot a Portbou i alguns testimonis diuen que la pudor del fum arribava a Cadaqués.

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat han donat suport durant la nit als Pompiers, però els efectius catalans ja estan tornant cap aquí.