La mort d'un jove de 22 anys aquest diumenge passat en un accident d'un paramotor, l'adaptació motoritzada d'un parapent, ha generat una reflexió sobre la sinistralitat en activitats aèries que en poques setmanes s'ha registrat a la nostra comarca. El jove pilotava l'aparell aeri quan, per causes que es desconeixen, es va precipitar, des d'una alçada d'uns 20 metres, a prop de l'aeròdrom d'Ordis.

Aquesta ha estat, de fet, la cinquena mort en l'àmbit de l'activitat aèria de l'últim trimestre, un balanç molt tràgic que no deixa indiferent. Cal recordar Dean Eldridge, pilot de parapent i paramotor i instructor de 50 anys, que va morir el passat 7 de juliol a Siurana d'Empordà en un accident de paramotor. El sinistre es va produir quan el pilot estava provant les ales.

Només set dies després, el 14 de juliol, un paracaigudista va resultar ferit menys greu en impactar contra un camió que circulava per la C-260, a l'altura d'Empuriabrava.

Dues persones van morir el 3 d'agost després d'estavellar-se i incendiar-se l'ultralleuger en el qual viatjaven, a Viladamat. L'aeronau formava part d'un grup d'ultralleugers que realitzaven una ruta i va patir l'accident en el moment de l'enlairament.

Un altre sinistre molt aparatós però que afortunadament es va resoldre sense ferits va passar el 26 de juny. Una avioneta privada amb dues persones a bord de nacionalitat francesa es va accidentar a l'aeròdrom d'Empuriabrava, en topar contra una tanca perimetral de la instal·lació. Els dos tripulants van sortir il·lesos