Un empresari francès ha viscut un calvari de tres setmanes després que cinc delinqüents considerats molt perillosos el segrestessin a Bordeus(França) i l'extorsionessin de tal manera que aconseguien uns 100.000 cada setmana. Quatre dels cinc captors van ser detinguts a Màlaga per la Policia Nacional la setmana passada però, abans, van passar per terres gironines.

De fet, van escollir una segona residènci a que té l'empresari en una localitat de la Costa Brava per seguir-lo retenint i robar-li tot el que poguessin. Es té constància que els captors es van moure per localitats gironines com Roses,Figueres i Platja d'Aro. Finalment per causes que es desconeixen, segons va avançar ahir el diari digital 'El Confidencia'l, el van acabar traslladant fins a un poble de la província de Màlaga per amagar-lo i seguir fent-li xantatge.

La situació que va viure l'home era d'una forta vigilància i segons relata el rotatiu, per intentar amagar el segrest en què es trobava els criminals van decidir que es quedaven el seu telèfon mòbil i només li tornaven quan els interessava a ells per enviar missatges i rebre trucades dels familiars.

De fet, la situació era tan extrema que els criminals el van deixar en llibertat abans que els arrestessin però tot i això, li van dir que el vigilarien. La manera: a través d'una aplicació espia que li havien instal·lat en el seu telèfon mòbil per així poder seguir fent-li xantatge i traient-li diners.

La Policia Nacional -la Unitat contra la Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), la Brigada de Policia Judicial de Màlaga- van aconseguir detenir quatre dels segrestadors en aquesta província andalusa que ingressaven cada setmana uns 100.000 euros.

Durant l'operació, anomenada Brisa, en la qual van treballar conjuntament amb la Policia francesa, van aconseguir comissar gairebé tot el que li havien robat, al voltant de 1,3 milions d'euros. I és que a banda de diners, mentre l'extorsionaven, els delinqüents van obligar l'empresari francès també a fer compres d'alt valor econòmic com per exemple, joies, rellotges, or.

Lingots d'or i armes

De fet, a més dels diners, els agents han comissat aquests objectes d'alt valor, lingots d'or i també armes com pistoles i fusells. No tots els diners que han intervingut -1,3 milions d'euros- però formen part d'aquest segrest sinó d'altres i també d'altres activitats del grup criminal.

Es tracta d'un grup de cinc persones -l'última detinguda a França- que van ser detinguts la setmana passada a la província de Màlaga i que duien a terme assalts com ara atracaments amb molta violència.

Un d'aquests és el que va delatar els delinqüents. I és que entre les armes que els agents van comissar hi havia dues pistoles que havien robat al seu dia a policies francesos quan van atracar una armeria. L'anomenada operació Brisa està sent investigada per un jutjat d'instrucció de Màlaga.