Sis persones van perdre la vida ahir en un accident mentre es disputava el Ral·li de La Corunya. Els fets van passar sobre les vuit del vespre, quan, en el tram que passava pel municipi de Carral, en les rodalies de l'església de Paleo, quan un dels vehicles va sortir de la carretera en un revolt amb una alta afluència de públic.

L'impacte del vehicle va causar, com a mínim, fins al moment de tancar l'edició, sis víctimes mortals quatre dones i dos homes, a més de prop d'una vintena de ferits de diversa consideració, alguns en estat crític, que van ser traslladats a diversos hospitals de la zona. Entre aquests ferits hi havia comptabilitzats fins a cinc menors, tres amb ferides greus i dos que en presenten de lleus, que havien anat a veure la prova esportiva. Aquesta, de molta tradició a la zona, havia arribat a ser puntuable pel Campionat d'Europa i gaudia d'un gran seguiment a la zona.

L'accident es va produir al final d'una curta recta que acaba amb un revolt a la dreta. Al enfilar el revolt, el cotxe, un Peugeot 206, va perdre el control després de posar-se amb la roda en un desnivell i va acabar fent una virolla que el va portar a la cuneta quedant en sentit contrari al que anava, embestint al nombrós públic que s'havia situat en aquesta zona. Alguns dels testimonis presencials apuntaven que el cotxe s'havia quedat sense frens i això li havia fet perdre el control. Tant pilot com copilot, Sergio Tabeayo i Luis Prego, respectivament, veïns de la mateixa comarca on ha passat l'accident, van sortir il·lesos del cotxe.

Agents de la Guàrdia Civil, de Trànsit, personal de Protecció Civil, de la Policía Local i d'Urgències Sanitàries es van desplaçar al lloc dels fets per controlar la situació i poder atendre a les víctimes i a les seves famílies.

En els primers moments, segons els testimonis de l'accident, es van viure escenes de caos. Molts dels seguidors de la prova eren de la zona i, un cop assabentada la població de l'accident, molts familiars van voler accedir a la zona per comprovar com estaven els seus, provocant dificultats en els accessos per part dels serveis de seguretat i urgències.

Ara s'obrirà una investigació per saber clarament què ha passat durant l'accident. Els membres de l'organització ja havien avisat al públic que s'arraconés perquè estaven en una zona massa perillosa i havien sobrepassat el recinte de seguretat, però tampoc va prendre mesures per evitar que el públic s'hi situés.

Mostres de condol

Les primeres mostres de condol no van trigar en arribar i, a nivell institucional el primer en fer arribar un comunicat a les víctimes va ser el Consejo Superior de Deportes (CSD), a través de la figura del seu president, Miguel Cardenal, qui va dir que " des del CSD enviem el nostre missatge de consol i afecte a les famílies i amics dels finits que havien anat a gaudir d'un ral·li". A més, el mateix CSD ha demanat que es guardi un minut de silenci en totes les competicions esportives en memòria de les víctimes de l'accident. El president del govern, Mariano Rajoy, també va enviar el seu condol a les famílies dels morts en l'accident.