10 de agost de 2015
10.08.2015
40 Años
40 Años
Peralada

Descobreixen a Peralada quatre xarxes per capturar ocells amb un centenar d'aus atrapades

Les malles es trobaven en una zona de difícil accés i la Guàrdia Civil investiga qui les hi va posar

10.08.2015 | 16:12
Les quatre xarxes, conegudes amb el nom de japoneses

La Guàrdia Civil ha desmuntat quatre xarxes il·legals per capturar ocells que algú havia parat en un camp de Peralada (Alt Empordà). Després de rebre una trucada alertant-los, els agents van anar fins a la zona, de difícil accés i situada a prop d'una plantació de gira-sols, on van trobar les diferents malles. Feien entre 6 i 10 metres de llargada i s'havien situat a uns 2 metres del terra. A dins hi havia atrapats fins a un centenar d'ocells (sobretot caderneres, verdums i passerells) dels quals una desena ja estaven morts. La Guàrdia Civil va alliberar els ocells i es va endur les malles. Ara, els agents investiguen qui va parar les xarxes per denunciar-los per un delicte contra la flora i la fauna.

Aquest diumenge, agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Figueres van rebre una trucada de telèfon. La persona que hi havia a l'altra banda de la línia els alertava de la presència de xarxes il·legals per capturar ocells a tocar d'un camp de Peralada.

Els agents van anar fins a la zona, de difícil accés í situada al final d'un camp de gira-sols. Allà, van trobar-hi quatre xarxes. Cadascuna feia entre 6 i 10 metres de llargada i, amb l'ajuda de pals que les aguantaven, s'havien fixat a uns 2 metres del terra.

En concret, les xarxes situades a Peralada es coneixen amb el nom de 'japoneses'. Estan totalment prohibides, perquè són invisibles per als ocells, i les aus hi cauen en massa. De fet, a l'interior de les de Peralada, hi havia cap a un centenar d'ocells. La gran majoria, fringíl·lids (caderneres, verdums i passerells).

A més, l'ús d'aquestes xarxes també provoca que alguns dels ocells que hi caiguin es morin. Com que normalment aquells qui les posen deixen passar temps abans no hi tornen (per evitar ser descoberts), les aus que hi van a parar s'enreden més i més i acaben morint.

A Peralada, a dins les xarxes, la Guàrdia Civil hi va trobar nou ocells morts. Els agents del Seprona, però, van poder alliberar els 87 que encara hi aletejaven enredats. Després de desmuntar les quatre malles, la Guàrdia Civil es va endur les xarxes japoneses fins a la comandància de Figueres. Ara, els agents treballen per intentar descobrir qui va col·locar les malles i denunciar-los per un delicte contra la flora i la fauna.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema