Els dos homes que han mort en un accident d'ultralleuger a l'aeròdrom de Viladamat eren dos pilots experimentats mallorquins que participaven a la Volta Ibèrica 2015. La ruta va sortir dissabte de la Segarra i ahir van parar a Viladamat, des d'on s'havien d'enlairar aquest dilluns per anar cap a Castelló de la Plana. El cap d'instructors de l'escola de vol de Viladamat, Jordi Sierra, ha explicat que eren pilots "curtits" i "molt coneguts dins el sector". "Des de fora s'ha vist amb claredat que no ha estat per cap problema de l'aparell, s'han enlairat però no han pogut agafar alçada i han xocat contra l'única caseta que hi ha al costat de la pista", ha explicat. Aviació civil ha obert una investigació.

L'avís del sinistre ha estat a les 09.05 hores a la zona del camp d'aviació de Viladamat, a tocar de la carretera GI-623 en direcció Ventalló. L'aeronau formava part d'un grup d'onze ultralleugers que participaven a la Volta Ibèrica 2015. Segons testimonis del sinistre, ha patit l'accident en el moment de l'enlairament, quan sis dels ultralleugers ja havien marxat cap al següent punt de la ruta, a l'aeròdrom de Castelló de la Plana.

La comissió d'investigació d'accidents i incidents d'aviació civil (CIAIAC) ha obert un investigació per esclarir les causes de l'accident. El cap d'instructors de l'escola de vol de l'aeròdrom de Viladamat, Jordi Sierra, ha estat testimoni del sinistre i creu que els pilots han tingut "molt mala sort" per "un cúmul de circumstàncies". "Des de fora, el que sí que s'ha vist amb claredat és que no ha estat cap problema de l'aparell", ha afirmat Sierra.

Segons l'instructor de vol, l'aparell s'estava començant a enlairar però no ha tingut temps d'agafar prou alçada. "Jo crec que s'han enlairat un pèl massa aviat, és un dia amb poca densitat d'aire, poc vent i això i el propi pes de l'avió han fet que l'ultralleuger anés perdent alçada cap a la dreta", ha explicat Sierra.

L'ultralleuger, que aleshores estava a uns dos metres d'alçada, ha topat contra una caseta que hi ha al costat de la pista. "S'ha encastat contra la caseta i, com que anava carregat de combustible perquè començava el vol, s'ha incendiat", ha explicat el sotscap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Josep Mateu.

En el moment de l'accident, hi havia diversos pilots al camp d'aviació. Fins i tot alguns enregistraven els enlairaments amb vídeo. Quan hi ha hagut l'impacte, personal de l'aeròdrom ha intentat sufocar les flames però no han pogut. Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat han estat activades i han extingit l'incendi que ha afectat l'ultralleuger.

"Quan hem arribat ja no era viable fer res, els ocupants havien mort", ha explicat Mateu. Un cop sufocat l'incendi, s'ha activat la comitiva judicial i s'ha fet l'aixecament dels cadàvers cap a un quart de dotze del migdia. Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona i han recopilat proves del sinistre per a la investigació. L'ultralleuger ha quedat reduït a runes i cendres.

Pilots experimentats

L'ultralleuger motoritzat Atec 122 Zephyr participava a la Volta Ibèrica 2015, una ruta que enllaça diferents aeròdroms de la península. La ruta va començar dissabte des del camp de vol de la Segarra, van arribar ahir a Viladamat i aquest dilluns s'enlairaven cap a Castelló de la Plana. La previsió és que la volta duri fins el dia 9, i l'última parada era Salamanca.

Segons ha explicat l'instructor Jordi Sierra, els ocupants de l'ultralleuger eren dos mallorquins "molt coneguts dins el sector" i acumulaven molta experiència de vol. "Ha estat molt mala sort, en aviació passa això, un conjunt de circumstàncies s'uneixen i acaba en desgràcia", ha explicat.

Diumenge, els participants a la volta havien fet un dinar de germanor a l'aeròdrom de Viladamat. Després del sinistre, els altres participants a la ruta no s'han enlairat. "Hem decidit paralitzar-ho tot, dels onze sis ja havien marxat cap allà però la resta de moment es queda aquí perquè ha estat un xoc psicològic", ha conclòs.