Al voltant de les 6.40 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l´incendi forestal de Portbou que ha afectat una superfície d´unes 20 hectàrees de vegetació a la zona del coll dels Belitres.

L´incendi, que s´ha declarat poc després de la una de la matinada, ha començat al nord de Portbou, per sobre del quilòmetre 2 de la N-260 i ha progressat en acompanyat de tramuntana lleu. En un primer moment, els efectius dels Bombers, han prioritzat i controlat el flanc esquerre, que tenia més potencial. I, després les tasques d´extinció s´han concentrat en acabar de tancar el perímetre i controlat el flanc dret, que anava en direcció a mar.

Al lloc, han treballat un total de 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Pompiers francesos. Es preveu que, al llarg del matí continuïn remullant i revisant el perímetre afectat amb 7 dotacions terrestres i el suport d´un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i 4 vehicles dels Pompiers.

En l´incendi també treballen una unitat de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) de la zona, efectius del cos d´Agents Rurals, 7 patrulles dels Mossos d´Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil.

A causa d´aquest incendi, segons el Servei Català de Trànsit, s´ha tallat la circulació de la N-260 a Portbou en els dos sentits de la marxa. I, a hores d´ara, es manté la restricció en aquest punt per facilitar les tasques d´extinció dels operatius.