La Policia Local de l'Escala ha denunciat un home per deixar morir un gos dins el cotxe. L'avís l'han donat cap a la una del migdia uns veïns que passejaven per la zona propera a la comissaria i han sentit l'animal dins el vehicle. El gos era viu però agonitzava. Quan els agents han arribat al lloc, han trencat immediatament el vidre del cotxe però el gos ja havia mort. Segons fonts de la policia, en tota l'estona que han estat allà, l'amo del vehicle no ha tornat i l'han hagut de localitzar. Es tracta d'un veí de la població. La policia ha instruït l'atestat i l'ha enviat al Jutjat de guàrdia. Matar un animal domèstic pot ser un delicte castigat amb una pena de fins a 18 mesos de presó.

Cap a la una del migdia, uns veïns han alertat la Policia Local de l'Escala perquè, mentre passejaven per un carrer proper a la comissaria, han sentit un gos atrapat dins un vehicle que hi havia aparcat. Els veïns alertaven que l'animal estava tancat dins el maleter perquè el sentien bordar desesperadament.

Com que en plena onada de calor un cotxe tancat agafa temperatures molt elevades que poden ser mortals, uns agents han anat immediatament al lloc on hi havia el cotxe. El vehicle estava amb les finestres pujades i l'animal estava tancat dins el maleter, que tenia la tapa posada. Per alliberar el gos, la policia ha trencat el vidre del vehicle però ja ha estat massa tarda perquè l'animal havia mort.

Segons fonts municipals, des de l'avís i fins que els agents han trencat el vidre, l'amo del cotxe no ha tornat al cotxe. La Policia Local ha demanat el lector de xips que té l'Associació protectora d'animals 'l'Anxova peluda', perquè creien saber de qui era l'animal. Així, han pogut saber que el gos és d'una famliar del propietari del cotxe, però era l'home qui se'n feia càrrec. Segons la policia, es tracta d'un veí de l'Escala d'origen francès.

Finalment, els agents han pogut localitzar el conductor. La Policia Local li ha comunicat que instruiran un atestat i l'enviaran al Jutjat de guàrdia. El Codi Penal preveu una de 6 a 18 mesos de presó i una inhabilitació especial de 2 a 4 anys per a la tinença d'animals per a qui causi la mort d'un animal domèstic.

La protectora d'animals 'L'anxova peluda' ha denunciat el cas a través de les xarxes socials. De fet, fa un parell de dies, el denunciat es va posar en contacte amb l'associació perquè volia cedir el gos. No el van poder acceptar perquè no tenen refugi. La protectora ha fet una crida als amos de gossos. "Ja veieu les fatals conseqüències que pot tenir deixar el vostre gos dins el cotxe, encara que sigui per poca estona. Si us plau, no deixeu els vostres peluts ni un minut dins el cotxe, pot ser mortal", alerten.