Aquest matí, Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa, han realitzat un total de 85 inspeccions de comptadors elèctrics, amb el resultat de 10 connectats il·legalment a la xarxa. Aquesta represa dels controls de frau en el fluid elèctric s'ha fet al barri del Culubret, ja que també provoquen sobrecàrregues a la línies elèctriques.

Aquests operatius conjunts, es van iniciar a principis d'any, després que l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, expressés formalment una queixa a la companyia elèctrica. La queixa estava motivada pels talls de subministrament elèctric continuats que des del mes de novembre afectaven cada dia part del sector oest de la ciutat.

Des d'aquell episodi, Guàrdia Urbana i Endesa, treballen conjuntament per realitzar periòdicament aquests controls. Controls que han servit per evitar els talls diaris de llum que es patien els veïns per les sobrecàrregues en la línia elèctrica provocades pels comptadors connectats il·legalment.

El Tinent d'Alcalde Pere Caselles ha expressat la seva voluntat de seguir amb aquests dispositius, i que la Guàrdia Urbana segueixi treballant conjuntament amb l'empresa elèctrica.

L'Alcaldessa Marta Felip, considera que és molt important continuar periòdicament amb els controls, "perquè els veïns del Culubret no se sentin desemparats".