Els equips de rescat han trobat aquest dilluns al matí a la riera de Sant Aniol el cos sense vida de la noia de 20 anys que ahir va desaparèixer al riu Llierca després de caure a l'aigua, a l'alçada del pont de la Muntada, a la zona de Sadernes (Garrotxa). El dispositiu de recerca s'ha comprès en el tram entre la riera de Sant Aniol d'Aguja i Sant Jaume de Llierca. Un helicòpter ha localitzat des de l'aire el cos de la noia, que encara està pendent d'identificar oficialment. En el moment dels fets, l'excursionista, veïna de Girona, anava amb tres companys més, dos d'ells menors d'edat. Un d'ells, l'adult, també va caure a l'aigua, tot i que es va poder salvar i va donar l'alerta al 112.

Aquest matí, a dos quarts de nou, s'ha reprès la recerca de la noia després que ahir a la tarda s'hagués de suspendre per la manca de llum i les condicions meteorològiques adverses.

Poc després de les deu del matí, l'helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris dels Bombers de la Generalitat ha localitzat el cos. El cap del dispositiu de Bombers, Jordi Martí, ha explicat que la disminució del cabal d'aigua que baixava per la riera de Sant Aniol ha permès pentinar llocs que ahir no eren accessibles. "Ahir va caure una quantitat molt important i no es podia anar pel costat del riu, s'havia d'anar pujant i baixant amb cordes i hi havia llocs que quedaven inaccessibles", ha explicat.

Segons ha detallat, l'helicòpter ha sobrevolat una d'aquestes zones de difícil accés i ha localitzat el cos enmig del riu, frenat per unes branques uns cent metres més avall del pont d'en Valentí, al terme municipal de Montagut i Oix. Estava aproximadament a un quilòmetre de distància del gual on va caure a l'aigua.

El temor a que les branques cedissin i la corrent arrossegués el cos ha obligat els Bombers a actuar amb rapidesa. Jordi Martí ha explicat que han hagut de fer "una extracció molt ràpida" amb l'helicòpter mateix "perquè eren unes branquetes que podien cedir en qualsevol moment". Des de l'helicòpter han preparat el gruatge i ha baixat un rescatador que ha recuperat el cos. "Teníem por que el cos se l'emportés la corrent", ha explicat.

De fet, el dispositiu ha rastrejat des de primera hora la riera on va desaparèixer la noia però tenien previst començar a ampliar la recerca fins al riu Llierca -que comença prop d'on ha trobat el cos- i també fins al riu Fluvià.

El cos l'han traslladat en l'helicòpter fins al camp de futbol de Montagut, on l'ha posat a disposició de la policia judicial, pendent de la seva identificació i d'esclarir les causes de la mort.

Excursió a Sadernes

La noia desapareguda tenia 20 anys i era veïna de Girona. Diumenge va anar d'excursió a la zona de Sadernes amb un company de feina i les dues filles menors d'edat d'ell. Segons les primeres hipòtesis, quan van intentar creuar el gual a la zona del Muntada van caure a l'aigua els dos adults. L'home va aconseguir sortir de l'aigua, va anar a buscar les menors i van avisar el 112. Ella no va poder escapar de la corrent d'aigua.

En la recerca, hi han participat l'helicòpter dels Bombers amb el Grup d'Emergències Mèdiques, dues dotacions terrestres amb els GRAE i una unitat subaquàtica i dues unitats canines. També efectius dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Agents Rurals.