30 de novembre de 2014
30.11.2014
40 Años
40 Años

L'aiguat rebenta la Rambla de Figueres i provoca nombroses inundacions

La carretera N-II està tallada a l'alçada de la sortida 4 d'A-P7

01.12.2014 | 11:01
L\'aiguat rebenta la Rambla de Figueres
Play
L'aiguat rebenta la Rambla de Figueres i provoca nombroses inundacions
L'aiguat rebenta la Rambla de Figueres i provoca nombroses inundacions

Figueres s'ha despertat aquest diumenge amb una sorpresa. La llevantada ha convertit la Rambla en un autèntic riu fins al punt que part del terra de la via ha cedit deixant un gran esvoranc. El forat s'ha emportat dos arbres i un banc que ara es troba enfonsat, a tocar de la riera que passa amb força per sota del carrer. La Guàrdia Urbana ha acordonat la zona i no deixen accedir cap persona ni vehicle ja que una part del carrer s'ha quedat desfalcat. La gran quantitat d'aigua que ha caigut aquesta passada matinada també ha afectat diversos pobles de l'Alt Empordà, com Vilafant, deixant rieres desbordades, encreuaments inundats i vehicles al bell mig de la carretera.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que l'esvoranc- de deu metres de llarg per quatre d'ample- s'hauria produït a causa de l'enfonsament d'un mur situat a la part sud de la riera que hauria anat erosionant al terreny fins enfonsar el terra de la Rambla. Tota la zona està acordonada i no es deixa accedir a cap vehicle ni vianant perquè una part de la Rambla ha quedat desfalcada a causa de l'enfonsament.

De moment, els tècnics estan estudiant els fets i l'alcaldessa ha explicat que "encara es aviat" per avaluar els danys. "Hem veure perquè ha cedit el mur però ho farem quan baixi l'aigua, ara la principal preocupació és que es repeteixin els episodis de pluges", ha comentat. En principi està previst que tornin a caure fortes precipitacions durant aquest matí a les comarques del nord-est, sobretot Alt i Baix Empordà.

20 persones al pavelló municipal

D'altra banda, l'alcaldessa també ha explicat que unes vint persones han hagut de ser traslladades al pavelló municipal de Figueres. Es tracta de veïns que havien anat de festa i sortint, pels volts de les sis de la matinada, s'han trobat que els seus vehicles estaven atrapats per l'aigua. "Primer hem obert el local de la Creu Roja però després se'ns ha fet petit i hem decidit anar al pavelló", ha comentat. Tot i aquests ensurts, no hi ha constància que hi hagi cap ingrés d'urgència derivat de la llevantada a l'Hospital de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema