Persecució policial de gairebé dos quilòmetres pel centre de Roses amb final accidentat. Aquesta és la història que va protagonitzar un veí de Roses aquest dilluns a la tarda. Va estar conduint un cotxe robat i anant totalment ebri pel centre de la vila i va acabar xocant contra un altre monovolum. Sortosament ningú va resultar ferit de gravetat.

L’home, de 51 anys, va quedar detingut i va donar més de 1 mg/litre en fer-li el test d’alcoholèmia. El què suposa quadruplicar la taxa màxima que és de 0,25 mg/litre. Ahir al migdia va passar a disposició judicial al jutjat número 1 d’instrucció de Figueres. L’home, amb antecedents, va quedar amb llibertat amb càrrecs.

Dilluns a la tarda, el veí de Roses va començar a circular per Roses begut i conduint un vehicle robat, un Citroën Picasso. Qun se li va demanar que s’aturés a l’alçada de la plaça del Teatre Municipal no va dubtar ni un moment en saltar-se l’avís de la Policia Local. Abans però ja havia conduït de forma temerària per l’avinguda de Rhode anant a una veloclitat desmesurada i quan va arribar cap al Teatre, va girar cap al carrer Marià Benlliure, on va circular contra direcció i per tant, posant en perill altres conductors. Finalment, després de passar pel port va arribar a la Gran Via de Pau Casals i allà va acabar xocant amb un vehicle que estava circulant per la zona i també, amb un altre d’aparcat. La Policia Local de Roses, per evitar que s’escapés va bloquejar-li la sortida però el conductor, tampoc va tenir miraments, i va fer marxa enrere i hi va topar. Tot i la persecució i l’aparatositat dels fets, no es va haver de lamentar cap ferit de gravetat.

Conductor temerari conegut

El detingut és un veí de Roses de 51 anys que compta amb antecedents policials. Aquest dilluns el veí de Roses va quedar imputat per conduir sota els efectes de l’alcohol, conducció temerària amb privació judicial cautelar, lesions imprudents, furt d’ús de vehicle i danys imprudents.

Val a dir que des de l’any 2005 aquest mateix home acumula set antecedents policials que són gairebé la seva majoria de la mateixa tipologia, la majoria per conducció temerària i furt d’ús de vehicle.

Es dóna el cas per exemple, que aquest abril també se’l va imputar per anar begut conduint. Així doncs, es tractaria d’un home reincident amb el mateix tipus d’activitats delictives.