El detingut a Sant Pere Pescador ha matat la víctima clavant-li diverses ganivetades a la zona del coll. L'home, que té 55 anys i és gambià, ha atacat la dona, de 32, a dins d'un pis situat a la plaça de les Flors, a tocar de la carretera que connecta el poble amb Castelló d'Empúries. En el moment del crim, a dins del domicili hi havia també una nena de només 1 any i mig, un dels tres fills que té la parella. Després de matar la víctima, l'homicida ha sortit al carrer armat amb una espasa, amb la qual volia atacar el seu cunyat. Els veïns han estat qui l'han retingut i han alertat la policia. El crim ha provocat enfrontaments al carrer entre les dues famílies, que han obligat a mobilitzar més mossos.

El crim ha tingut lloc pels volts de la una del migdia, en un bloc d'edificis situat a la plaça de les Flors de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), a la sortida del poble. L'homicida, un gambià de 55 anys, ha atacat la dona a l'interior d'un dels pisos. Tot i que el detingut no tenia cap ordre d'allunyament, fonts properes al cas han explicat a l'ACN que sí que hi havia una denúncia prèvia per violència domèstica, que es va presentar a principis d'any.

L'home ha apunyalat la seva parella i li ha fet dues ferides a la zona del coll. Dins el pis hi havia diverses armes blanques (com ara ganivets, destrals i espases). L'homicida ha fet servir dos ganivets per atacar la víctima. Amb un d'ells, tipus destraló, li ha ventat un cop tan fort que li ha arribat a trencar la mandíbula. L'altre, un ganivet de cuina, li ha clavat a l'altre costat del coll.

La dona, de 32 anys i també d'origen gambià, ha mort a l'interior mateix del pis. Després de matar la víctima, l'home ha sortit a la plaça tacat de sang i armat amb una espasa. La seva intenció era atacar el cunyat, però un veí l'ha retingut i se l'ha tornat a endur a dins del bloc fins que ha arribat la policia. El veí ha fet entrat l'agressor a l'edifici per evitar que aquells qui hi havia a l'exterior el linxessin.

En el moment del crim, a l'interior del domicili familiar hi havia un dels tres fills de la parella (una nena de només un any i mig d'edat). La petita ha presenciat l'atac i, després de matar la mare, l'agressor mateix se l'ha endut i l'ha deixat a casa d'uns veïns.

Els altres fills del matrimoni, dos nens de 9 i 5 anys, eren a l'escola. S'han enviat psicòlegs al centre educatiu per atendre'ls i tots tres passaran ara sota tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).

Dins del pis, també hi havia una maleta amb roba de l'agressor. Segons ha explicat ell mateix als mossos, l'havia preparada amb la intenció de tornar a Gàmbia, el seu país d'origen.

Enfrontaments a peu de carrer

La mort violenta ha derivat en enfrontaments entre la família de la víctima i del detingut. Els aldarulls han obligat a reforçar la presència dels Mossos d'Esquadra i fins al lloc hi han anat efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). També hi ha hagut diverses ambulàncies del SEM.

La comitiva judicial ha anat fins al lloc dels fets i, durant tota la tarda, els mossos d'investigació han estat recollint proves. Entre d'altres, s'han endut l'espasa, que ha quedat al terra de la plaça. El detingut, a qui inicialment s'ha traslladat a comissaria, ha tornat a l'escenari del crim pels voltants de les cinc de la tarda per fer-hi la reconstrucció. L'home, però, s'ha negat a declarar. Una hora més tard, el cotxe patrulla se l'ha tornat a emportar.

El furgó funerari s'ha endut el cadàver de la víctima cap a dos quarts de set de la tarda. El cos s'ha traslladat a la seu de l'Institut de Medicina Legal, on se li farà l'autòpsia.

El detingut està pendent de passar a disposició judicial en les properes hores. Se l'ha detingut per homicidi però el fiscal, Enrique Barata, li podria atribuir assassinat i amenaces.

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha inclòs d'urgència un punt a l'ordre del dia de la junta de govern -prevista a les vuit del vespre- per consensuar un document de condemna al crim. També tenen intenció de convocar un minut de silenci. L'alcalde, Jordi Martí, ha lamentat els fets. Aquest és el primer crim per violència de gènere d'aquest 2014 a les comarques gironines.