Des de l'1 de gener, el nombre de víctimes mortals a les carreteres s'ha reduït, en comparació al mateix període de l'any passat, un 13%, passant dels 138 morts als 120. La davallada també s'ha donat en els accidents de moto, objectiu d'una campanya de sensibilització que ha aconseguit rebaixar en un 14% les víctimes mortals d'aquests vehicles, de 36 a 31. Són dades que, segons el conseller d'Interior, Ramon Espadaler consoliden una tendència a la baixa gràcies a la conscienciació, educació i corresponsabilitat però assegura que no s'han d'abaixar la guàrdia. Per això, s'impulsa una nova campanya que apel·la ''al seny'' dels conductors i es completa la formació viària en edats avançades.

Entre el gener i el novembre de 2013, Catalunya va registrar 138 morts a les carreteres en accidents de trànsit. El mateix període d'aquest 2014, la xifra de víctimes mortal es redueix en 18, és a dir, 120, cosa que suposa una davallada del 13%. En accidents de moto, els resultats també són optimistes. Dels 36 morts el 2013 s'ha passat als 31 aquest 2014. En matèria de ferits greus, la reducció no és tan gran, un 8%, però s'ha passat de 772 víctimes a 711 el darrer any.

Amb aquestes xifres, el conseller d'Interior Ramon Espadaler ha volgut demostrar que Catalunya continua la tendència de reducció de la sinistralitat per accidents de trànsit, i ha apuntat en la coresponsabilitat, la conscienciació i la formació com a causes d'aquesta millora.

Per Espadaler però, ''són massa morts encara'' però ha apuntat que s'han reduït en 79 des de 2010. Per aquest motiu, el departament d'Interior vol seguir treballant per potenciar l'educació viària i la prevenció. Així, des d'aquest dijous, s'engega una nova campanya viral a les xarxes socials que amb el lema 'Més seny, menys víctimes'' posa en valor la importància d'estar atent al volant i conduir amb responsabilitat, i proposa als conductors fer-se una fotografia 'selfie' amb l'etiqueta #johipososeny. En aquest sentit, ha recordat que la primera causa d'accident mortal, un de cada quatre accidents, són les distraccions, principalment per manipulació d'aparells, una causa que està molt per sobre de la conducció sota els efectes de les begudes alcohòliques o l'excés de velocitat.

A més a més, Espadaler ha explicat que el departament d'Interior que ja ha treballat per incloure la formació viària a Primària, a la Secundària, i també a la Universitat, amb resultats exitosos, començarà abans de final d'any a oferir formació viària a les empreses per evitar els accidents de trànsit laborals. Per això, ha iniciat contactes amb el departament d'Empresa i Ocupació, per incloure aquests temari tant en empreses privades com públiques.

Però la formació no s'acaba aquí. Espadaler ha estat molt taxatiu i ha assegurat que no es vol afrontar la reducció de la sinistralitat ''només sancionant'' i per això, l'educació i la sensibilització arriba a totes les franges d'edat. Conscients que cada vegada més entre els accidentats s'hi troben persones majors de 65 anys, que han conduit tota la vida però que en edat avançada tenen algunes dificultats, han obert la possibilitat d'elaborar formació viària per a gent gran conjuntament amb la Fundació 'La Caixa'. D'aquesta manera, per Espadaler, s'oferirà formació durant ''tot el cicle vital'', cosa que considera ''un canvi profund''.

La VI Jornada de les Víctimes d'Acident de Trànsit, organitzada pel Servei Català de Trànsit per commemorar el Dia Mundial de les Víctimes d'Accident de Trànsit que se celebra diumenge, 16 de novembre, ha comptat amb diverses intervencions que han debatut sobre el tracte a les víctimes i les conseqüències dels accidents. En aquest marc, Ivan Corretja, que va tenir un accident de trànsit fa 27 anys, amb només 14, i pel qual van haver d'amputar-li una cama, ha recalcat que no val la pena fer esforços per evitar que els fills passin per experiències similars.