Cinc persones han estat detingudes pels aldarulls que hi ha hagut aquest diumenge a l'Escola d'Hostaleria de Girona, segons han confirmat els Mossos. Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de dotze del migdia, quan cinc individus encaputxats han entrat en aquest punt de votació del procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya i han llençat a terra plats i gots mentre proferien consignes com 'Viva España'. També han tirat a terra dues urnes, una de les quals s'ha fet malbé. Després han sortit corrent, però la gent que hi havia n'ha aconseguit aturar dos, i un tercer quan ja sortia. Mossos i Policia Municipal de Girona han acabat detenint aquests i els altres dos que havien fugit.

Testimonis presencials han explicat a l'ACN que els encaputxats han irromput a crits a la zona del bar, on hi havia també urnes. Han tirat a terra plats i gots i han anat corrent cap a les urnes. Han aconseguit tirar-ne dues a terra, una de les quals s'ha fet malbé. Després dels fets, els voluntaris han precintat les dues urnes.

Aleshores han intentat fugir corrent, però la gent que hi havia a l'interior del recinte n'ha aconseguit aturar dos. A un tercer l'han aturat quan ja sortia per la porta. A aquest li han tret la caputxa, i la gent de la cua li ha fet fotografies. També se l'ha insultat. Els altres dos individus han aconseguit fugir.

A tots tres se'ls ha retingut fins que han arribat els Mossos d'Esquadra i s'han fet càrrec de la situació. Han començat a buscar els altres dos individus i finalment els han trobat. Tots cinc han quedat detinguts. Es tracta de cinc persones d'entre 21 i 34 anys, totes de nacionalitat espanyola. Els cinc quedaran en llibertat després de declarar, a l'espera que els citi el jutge.