Els Mossos van detenir aquest dijous a tres quarts de cinc de la tarda a Girona un jove, de 27 anys veí de la ciutat, que va participar en l'acció reivindicativa el passat vuit de gener en contra la MAT a Fellines on un activista de la plataforma No a la MAT es va enterrar viu. Se l'imputa un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un altre de lesions. Aquest matí, una desena de persones s'han concentrat davant dels Jutjats de Girona per donar suport al detingut que ha passat aquesta nit engarjolat a la comissaria de Vista Alegre. A l'acte també hi ha participat l'activista anti-MAT que es va enterrar i que també està imputat per desordres públics, coaccions i resistència a l'autoritat.

Per evitar aldarulls s'ha muntat un dispositiu de seguretat al voltant del jutjat de Girona amb dues furgonetes de Mossos d'Esquadra i diversos efectius policials.

La plataforma No a la Mat ha aprofitat la concentració per denunciar que durant la càrrega policial del 8 de gener a la finca on l'activista anti-MAT protagonitzava l'acció van resultar ferides diverses persones. Dues d'elles, van acabar amb "fractures de cúbit pels impactes de les porres" han explicat en un comunicat.

Davant d'aquests fets, l'assemblea anti- mat i la plataforma No a la MAT, han criticat "l'extrema contundència de d'operatiu policial" i "contínua presència policial des dels inicis de la construcció del segon tram de la línia". A més, denuncien que "s'han obert diversos processos de forma arbitrària".

En un comunicat, la plataforma, ha justificat que l'acció del vuit de gener es va fer per denunciar l'incompliment de les distàncies de seguretat, respecte a la línia MAT. Ja que de la torre 66 a la masia de Can Planelles de Fellines només hi ha disset metres de distància, quan la distància de seguretat per masies aïllades ha de ser de 100 metres.